ŞEHİTLER VE GAZİLER İÇİN KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ OKUNDU

Bilecik Belediyesi tarafından ’’2016 Kültür ve Sanat Etkinlikleri’’ kapsamında Kur'an-ı kerim tilaveti okundu.

19 Mart 2016 Cumartesi 09:47
1147 Okunma
ŞEHİTLER VE GAZİLER İÇİN KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ OKUNDU

Bilecik Belediyesi tarafından ’’2016 Kültür ve Sanat Etkinlikleri’’ kapsamında  Kur'an-ı kerim tilaveti okundu.  

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde programa, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Birbirinden değerli hafızların anlam kattığı geceye Ünlü İmam Hatipli, Siyasetçi ve Hafız İsmail Coşar'ın yanı sıra; 2013 Dünya Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Yaşar Çuhadar, Uluslararası Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması Birincisi Ferruh Muştuer ve 2014 Güzel Kur’an Okuma Dünya Birincisi Hafız Nebi Yaşar, gaziler ve şehitler Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

 

 

  “GERÇEKTEN MERTEBELERİN EN YÜCESİ, PEYGAMBERLERİN KOMŞUSU OLAN ŞEHİTLERDİR”

 

  Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda duygularını dile getiren Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ; “Allah'a ne kadar şükretsek azdır çünkü dini İslam üzerine dünyaya gelmişiz ve dini İslam üzerine yaşamımızı devam ettiriyoruz. Bizler için özel mertebeler vardır. Bunların en başı da şehitlik mertebesidir. Gerçekten mertebelerin en yücesi, peygamberlerin komşusu olan şehitlerdir.

 

 

Bu vatan şehitlerimizin aziz kanları ile sulanarak bizlere vatan olmuş, yurt olmuş ve üzerindeki bayrağı dalgalandırma şerefini atalarımız bizlere bahşetmişler. Gerçekten bizler onların torunları olarak bu mirasa sahip çıkabiliyorsak kendimizi mutlu ve görevimizi bir nebze atalarımıza layık şekilde yapmış sayıyoruz.

 

 

İşte Çanakkale zaferinin 101’inci seneyi devriyesinde şehitlerimizi gazilerimizi atalarımızı bu toprakları bizlere vatan eden ecdadımızı rahmetle minnetle yad ediyoruz. Böyle bir geceye anlam kazandırdıkları için çok değerli hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

  Konuşmanın ardından Başkan Yağcı, hafızlara katılımlarından dolayı üç boyutlu Osmanlı arması hediye etti. Okunan Kur'an-ı Kerimin ardından protokol üyeleri "İstiklal Marşı'nı güzel okuma" ve "Mehmet Akif Ersoy'un hayatı" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

 

Son Güncelleme: 19.03.2016 09:47
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle