SAKARYA GAZETESİNDEN BİR İLK

Sakarya Gazete ve Matbaa Hizmetleri yatırımlarına devam ediyor. İlin en büyük gazete ve matbaa tesisine sahip işletme yeni bir yatırıma daha imza atarak, dünya teknolojilerini Bilecikliler’in hizmetine sunuyor.

21 Ağustos 2014 Perşembe 07:50
1933 Okunma
SAKARYA GAZETESİNDEN BİR İLK

 Sakarya Gazete ve Matbaa Hizmetleri yatırımlarına devam ederek dünya teknolojilerini Bilecikliler’in hizmetine sunuyor.

 

 Baskı öncesi yatırımlarına hız veren Sakarya Gazete ve Matbaa Hizmetleri Kodak Creo Lotem 400 CTP makinasını işletme bünyesine kattı. Geçtiğimiz ay içerisinde yurt dışı ve gümrükleme işlemlerini sonlandıran işletmemiz CTP makinasıyla baskılarını artık daha kaliteli ve hızlı bir şekilde yapmaya başladı. İl düzeyinde tek CTP makinasına sahip işletme böylelikle Bilecik’in yanında çevre illerdeki matbaalara da baskı öncesi kalıp çıktısı hizmeti vermeye başlamış oldu.

 

 

  Böyle bir hizmeti ilimize kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Sakarya Gazetesi sayfa editörü Mehmet Erdal; “İl geneline hizmet veren gazete ve matbaamıza böyle bir yatırımı kazandırmanın gururu içerisindeyiz. CTP makinası sayesinde basılacak işler hem daha kaliteli ve daha hızlı olacak” dedi. Makinanın çalışma sistemi hakkında da bilgi veren Erdal; “Paketten açılan kalıplar CTP makinasının kasetine konuyor ve el değmeden otomatik olarak makine pozlandırmaya alıyor. 2,5 dakika pozlandırma süresinden sonra makine kalıbı, otomatik olarak banyo makinasına gönderiyor. Banyo, yıkama ve zamkını kalıbın üzerine attıktan sonra kalıp baskıya hazır hale geliyor. Bu saydığımız işlemler 50 x 70 bir kalıpta yaklaşım 4 dk kadar sürüyor”. Neden Lotem 400 makinayı tercih ettiklerini sorduğumuz gazete sahibi Şadi Erdal’da; “Kodak dünyaca tanınmış ve kendisini ispatlamış bir firma. Matbaa sektöründe de CTP makinalarında kalite ve hizmetini en iyi veren bir firma. Termal pozlandırma sistemi sayesinde daha kaliteli baskı elde ediyor. Servis ve yedek parça sorunu yaşanmayan ve Türkiye ve dünya pazarında en çok tercih edilen bir makine olduğu için biz de müessesemize Kodak Creo Lotem 400 Termal CTP’yi tercih ettik” dedi. Bu hizmetten il içi ve il dışındaki matbaalarında yararlanabileceğini belirten gazetenin Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal ise; “CTP makinasını makinamız işletmemiz bünyesindeki baskı öncesi hizmeti sunmakta. Fakat gerek il, gerekse il dışındaki matbaalara kalıp çıkışı yapmaktayız. İl dışından şu anda 4–5 matbaa kalitesi ve hızından dolayı kalıp çıktılarında işletmemizi tercih etmiş durumdalar” dedi. CTP makinasının yaygınlığı konusuna değinen Yazı İşleri Müdürü Erdal; “CTP makinası Bilecik’te tek gazetemiz bünyesinde var. Eskişehir ve Bursa gibi civar illerimizde bile sayılı bir makine. Makinanın önemi ve kalitesi yönünden diğer matbaalar baskı öncesi kalıp hizmetlerini il dışındaki matbaalara yaptırmak zorundalar. Fakat gazetemizi bu makinayı kendi bünyesine katarak hem kendi kalıplarını hem de diğer matbaaların kalıplarını hazırlayabilme imkanı sonmuş oluyor. CTP makinasının bir diğer faydası ise çevre kirliliğini önlemesi. Matbaamız 3 yıl evvel CTP makinasına sahip olmuştu. Fakat daha az kapsamlı ve yavaş çalışan bir makinaydı. O makinanız dakikada 8 kalıp çıkarmakta ve daha maliyetliydi. Günün şartları ve her geçen gün iş kapasitesinin artışı sebebiyle dakikada 4 kalıp çıkartan ve daha az maliyetli olan Lotem 400 makinayı hizmete sunduk"diye belirtti.

Son Güncelleme: 21.08.2014 07:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle