SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE GELEN AMBULANSLARIN DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlık Müdürlüğü'ne gelen ambulansların devir teslim töreni yapıldı.

02 Mart 2015 Pazartesi 09:10
1787 Okunma
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE GELEN AMBULANSLARIN DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

 Sağlık Bakanlığı tarafından Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü'ne verilen 5 adet yeni ambulansın devir teslim töreni yapıldı.  

 

 

  Bilecik Devlet Hastanesi Bahçesi’nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını ile başlayan devir teslim törenine, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, hastane yöneticileri ve personeller katıldı.

 

 

  Açılış konuşması yapan Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Acil Sağlık Hizmetleri’nin hızlı, etkin ve eksiksiz bir şekilde sürdürülebilmesi için kullanılan ambulansların önemi çok büyük olduğunu belirterek, "İlimizde ambulans filomuzu güçlendirmek, olay yerine daha çabuk ulaşmak, daha kaliteli hizmet sunmak için, Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilen 3 adet 4x2, 1 adet 4x4 ve 1 adet çok sedyeli olmak üzere 5 adet ambulans devir teslim töreni ile hizmete girecektir. Bugün ambulans filomuza 5 ambulans daha eklenmiştir.

 

 

 Yeni sayımızla birlikte Acil Sağlık Hizmetleri filomuzdaki ambulans sayımız 3 adet 4x4 pajero paletli ambulans, 1 adet çok sedyeli ambulans, 1 adet yoğun bakım, obez ambulansı ve 2 adet 4x4 ambulans olmak üzere toplam 31 ambulansa yükselmiştir. Son bir yıl içerisinde birçok farklı donanımlara sahip ambulans Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilmiştir. İlimiz genelinde vatandaşlarımıza hizmet veren 8 istasyon noktamız mevcuttur. Çok sedyeli ambulans çok sayıda vatandaşımızın yaralandığı çoklu trafik kazalarından dört yaralıya kadar hastamızı olay yerinden hastaneye ulaştırmaya ve gerektiğinde başka bir kuruma sevk etmeye imkan sağlayacaktır. Böylelikle çoklu yaralanmalarda sürecin daha hızlı işlemesi mümkün olacaktır. Bu durumda 112 çalışanlarımızın ilgilenmesi gereken vakalara ayırdığı zamanı kısıtlamaktadır" dedi.

 

 

  “GÜNÜMÜZDE HİZMET YAPMAK ÖNEMLİ DEĞİL HİZMETİ VERİMLİ VE HIZLI ŞEKİLDE YAPMAK ÖNEMLİ”

 

  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, özel ve güzel bir günde haftanın başlangıcında hayırlı bir işe bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Artık günümüzde bir hizmeti yapmak o kadar önemli değil. Çünkü hizmeti etkin verimli ve hızlı bir şekilde yapmak çok önemli. Yoksa kişi hasta olur, ondan sonra belki bir yarım gün sonra, 6 saat sonra, 2 saat sonra, 3 saat sonra, 10 saat sonra tedavi ve müdahale edilebilir, ama o ana kadarki o insanın çektiği ıstırap, elem, sıkıntı ayrı bir şey. İşte sosyal devlet hizmeti yaparken aynı zamanda o hizmeti etkinli ve verimli hızlı bir şekilde yapmanın yönlerini araması gerekir.

 

 

 Hükümetimiz özellikle son yıllarda sağlık alanında yapmış olduğu çalışmalarla hizmeti etkili, verimli, hızlı daha kapsayıcı şekilde olması noktasında büyük gayret sarf etmekte. Bugün onlardan bir yenisini daha hep birlikte görüyoruz. Bu ambulansların hiç kullanılmamasını arz ediyoruz. Hemşehrilerimize sağlık günler temenni ediyoruz. Ama kullanıldığı zamanda hemşehrilerimizin ve kardeşlerimizin çok büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

 

 

  “ASILSIZ ÇAĞRILAR BİZİ SIKINTIYA SOKUYOR”

 

  Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise; büyüttükleri hizmetlerin içerisinde sağlık hizmetinin çok özel bir yeri olduğunu belirterek, “Sağlık hizmetleri yürütülürken 3 husus olmazsa olmaz. Bunlardan en önemlisi personel. Görevine bağlı tecrübeli fedakarlıklardan vazgeçmeyen ve fedakarlıklarının esirgemeyen sağlık personelleri için en başında var. İkinci husus, sağlık hizmetini  yürüteceğimiz mekanlar, binalar bu konuda da çalışmalarımız biliyorsunuz daha iyisine ulaşmak için devam ediyor. Üçüncü hususta bugün açılışıyla, hizmet almasıyla burada bulunmak törenini yapmak durumda olduğumuz araç ve gereçler. Ambulanslarda Acil Sağlık Hizmetlerimizin en vazgeçilmezi. Yürütecek hizmetin hızı sağlık hizmetlerinden diğer hizmetlerden daha önemli, daha vazgeçilmez. Biz 8 istasyonumuzda yeni hizmete giren araçlarımızla birlikte 31 ambulansımızla bu hizmeti Bilecik halkına layık şekilde en güzel şekilde verme gayreti içerisindeyiz.

 

 Bu 5 ambulansımız toplamda 1 milyon 159 bin TL'lik bir maliyetle bize geliyor. Küçük bir yatırım değil. Önemli bir hizmet. Bu vesileyle ben bir konuyu da sizinle paylaşmak istiyorum. Acil Sağlık Hizmetlerinin vazgeçilmez numarası 112. Biliyorsunuz 112'ye gelen ihbarlarla biz ambulansları istasyonlarımızdan ihtiyaç duyulan yerlere sevk etmeye çalışıyoruz. Dünya genelinde de var, Türkiye'de de bu problem var.

 

 

 Bilecik ilimizde de var. Asılsız çağrılar bizi sıkıntıya koyuyor. Ben 2014 rakamlarını sizlerle paylaşayım. 2014 yılı içerisinde 164 bin 434 çağrı almışız 112'ye. Ama bizim gönderdiğimiz ambulans sayısına bakarsak 7 bin 214. Yüzde 5'e tekabül eden bir gerçek çağrı var. Hadi yüzde 10 da diyelim bir tıbbi danışma hizmeti aranmış olsun yüzde 15 yapar. Yüzde 85 asılsız çağrı var. Dolayısıyla toplum olarak hem bürokrasi olarak hem de halk tabanlarında olanlar olarak asılsız yapılan her çağrı sağlık hizmetini geciktiren, sağlık hizmetini yavaşlatan bir olaydır.

 

 

 Asılsız çağrılarla ilgili bizde yapabileceklerimizi yapmaya çalışıyoruz. Onlarla ilgili de bu hizmet aksadığı için suç duyurusunda bulunmaya çalışıyoruz ama derdimiz bu değil, derdimiz vatandaşın bu bilince ulaşıp, gerçek ihtiyaç sahiplerinin 112'den talepleri bulunup, onların talebine en kısa sürede yetişmemizi sağlayacak bir yolun açılabilmiş olmasıdır" dedi.

 

 

  Konuşmaların ardından ambulansların devir teslim töreni gerçekleştirilerek, Bilecik Sağlık İl Müdürü Dr. Yılmaz protokol üyelerine yeni ambulansları tanıttı.

Son Güncelleme: 02.03.2015 09:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle