PROTESTOLU KUTLAMA

Bilecik’te bir grup üniversite öğrencisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle protesto gösterisi düzenlendi.

08 Mart 2014 Cumartesi 15:12
1342 Okunma
PROTESTOLU KUTLAMA

Bilecik’te bir grup üniversite öğrencisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle protesto gösterisi düzenlendi.

  Yaklaşık 10 kadar kadın öğrenci ağızlarına taktıkları bantlarla kadınlara yapılan haksızlıkları protesto etti. Grup adına açıklama yapan Pelin Erkut, çalışan kadınların, anaların, ve hayat mücadelesinde en değerli yerinde olan emekçi kadınların hepsini saygı ile andıklarını belirtti. Erkut, "8 Mart’ı kadınlarımızı sadece yılda bir kez hatırlamak değil, sorunları çözene kadar tartışılması için bir fırsat imkanı olarak görmeliyiz. Kadın sorunları değil toplumsal sorunlarda ayrı tutulamaz. Kadınlarımız sadece evlerimizde değildir. Burada cinsel istismara, tecavüze uğrayan kadınlarımız için toplandık burada. Devlete sesini duyuramayan duyursa da korunamayan eşleri tarafından öldürülen kadınlar için varız. Biz burada olan herkese çok teşekkür ederiz. Kadınlarımızı kendi hak ve hakikatler uğruna mücadeleye erkeklerimize bu mücadelede desteğe çağırıyoruz. Artık bizler ölüm çığlıkları değil, yaşam kahkahaları duymak istiyoruz" dedi.

  Basın açıklamasının ardından grup bir süre sloganlar atarak yürüyerek olaysız şekilde dağıldı. 

Son Güncelleme: 08.03.2014 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle