MHP'Lİ İL GENEL MECLİS ÜYESİNDEN 2. OSB GENEL KURUL ELEŞTİRİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz, Bilecik Valiliği ve İl Özel İdaresi'nin, 34 arsa daha üreterek Bilecik 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için genel kurul yapılmasına gerek olmadığı görüşünü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bildirmesini eleştirdi.

07 Eylül 2015 Pazartesi 11:52
1652 Okunma
MHP'Lİ İL GENEL MECLİS ÜYESİNDEN 2. OSB GENEL KURUL ELEŞTİRİSİ

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz, Bilecik Valiliği ve İl Özel İdaresi'nin, 34 arsa daha üreterek Bilecik 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için genel kurul yapılmasına gerek olmadığı görüşünü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bildirmesini eleştirdi.

 

 

  Mehmet Yılmaz, MHP İl Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında, ilgili Bakanlığın 28 Ağustos 2014 tarihinde 2. Organize Sanayi Müdürlüğüne bir yazı göndererek, arsalarda yapılan inceleme neticesinde 3’de 2 oranının dolduğundan müteşebbis heyetinin sonlanacağı ve genel kurula gidilip ilgili sanayicilere yönetimin devrinin yapılmasını yasa gereği talep edildiği hatırlattı.

 

 

 Buna mukabil Bilecik Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin, Sanayi Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğüne bir yazı göndererek 34 yeni parsel ürettiklerini, bu nedenle 3’de 2 çoğunluğunun dolmadığını beyan ettiğini anlatan Yılmaz, basın mensuplarının dikkat çekerek, “28 Ağustos 2014 tarihinde Bakanlık ‘genel kurula gidiniz’ dediği halde Valilik ve İl Özel İdare, ‘34 arsa daha ürettik, dolayısıyla 3’de 2 oranına ulaşılmamıştır’ diyerek genel kurul yapılmasına gerek olmadığı görüşünü Bakanlığa bildirmiştir” dedi.

 

 

  “ŞİMDİ SORUYORUZ”

 

  Yapılan yazışmalardan sanayicilerin genel kurul için bir netice alamadıklarından, hukuki yollara başvurmak zorunda kaldıklarını iddia eden İl Genel Meclis Üyesi Mehmet, açıklamasının bir bölümünde şunları belirtti;

 

 

  “2. OSB yatırımcıları bu defa da genel kurulun yapılması için Bilecik Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliğine dava açmışlardır. Mahkeme hem Sanayi Bakanlığından, hem de 2. OSB Müdürlüğünden gerekli evrakları talep etmiş olup ilgili Bakanlık evrakları mahkemeye gönderdiği halde 2. OSB Müdürlüğü defalarca istenmesine rağmen ilgili evrakları mahkemeye teslim etmemiştir. Özetleyecek olursak, 28 Ağustos 2014 tarihli ilgili Bakanlığın genel kurul yapın dediği halde neden yapılmamıştır? Mahkemenin 2. OSB’den istediği evraklar neden mahkemeye neden intikal ettirilmemiştir?

 

 

 Yeni ilave üretilen parseller şu anki müteşebbis heyetinin elinden yetkinin gücün rantın alınmaması için mi parsel ilavesi yapılıyor? Yapılan parseller küçük olduğundan buralara ancak torna kaynak atölyeleri yapılmak için mi parselasyon yapılıyor? Yoksa buralara Küçük Sanayi Sitesi kurmak istiyorsunuz? Maden böyle ilave edilecek parseller vardı da neden daha önce ilaveler yapılmadı da ilgili Bakanlığın ‘genel kurula gidin’ dedikten sonra yapıldı? Muhalefet il genel meclis üyelerinin müteşebbis heyetlerine almayarak bizlerden neyi saklıyorsunuz? Bir rant varsa bizler de bilelim.

 

 

 Organize Sanayi Bölgesi’nde olan hareketlerden muhalefetin haberi olmayacak o zaman ilave parselasyon kararını neden İl Genel Meclisine getiriyorsunuz? Kendi aranızda halledemediniz mi? Çok iyi hatırlıyorum, geçen ayki toplantıda alelacele 2. OSB için parselasyon kararını meclisten geçirdiniz. ‘Bunun aciliyeti var’ dediniz, biz de zannettik ki yeni yatırımcılar kapıda yatırım yapmak için sıra bekliyor. Bu yapılanda 2. OSB’yi 3’de 2 çoğunluğa ulaştırmamak için miydi? 2. OSB’deki yatırımcılardan yıllık tahsil edilen paralar nerelere, kimlere verildi veya harcandı? Muhalefetsiz iktidar olamaz, ama sizler 13 yıldır muhalefetten hiç kimseyi almayarak bu işlerin böyle devam etmesi yönünde ilaveten parseller üreterek kaç yıl giderse kârdır diyerek böyle devam etmesini mi istiyorsunuz?

 

 

 Hiç OSB’si olmayan İl Genel Meclisi üyelerinizi OSB’si olan yerlerin müteşebbis heyetlerine kaydırarak bu arkadaşlara da küçük de olsa maddi kaynak mı sağlıyorsunuz? Bu müteşebbis heyetlerinde bulunan bazı arkadaşların Bilecik 2. OSB de bulunan fabrikaların ne yolunu, ne de ismini bilirler. Ne de ne üretim yaptıklarını bilirler mi? Başta sayın valimiz olmak üzere konu ile ilgili bürokrat ve seçilmişlerini de bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye ifade etti.

 

 

 Açıklama sırasında Yılmaz'a, MHP İl Başkanı Ahmet Gürses, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Aydemir, İl Genel Meclis üyeleri ve partililer de eşlik etti.


Son Güncelleme: 07.09.2015 11:52
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKMHPAçıklama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle