MEMUR-SEN BİLECİK ŞUBESİ 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Memur-Sen Bilecik Şube Başkan Vekili Orhan Pir, 3. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında basın açıklaması yaptı.

27 Ağustos 2015 Perşembe 07:31
845 Okunma
MEMUR-SEN BİLECİK ŞUBESİ 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARINI DEĞERLENDİRDİ

  Memur-Sen Bilecik Şube Başkan Vekili Orhan Pir, 3. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında basın açıklaması yaptı.

 

 

  Pir, 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin yetkili konfederasyon ve yetkili sendikalar ile hükümet arasında imzalanan mutabakat metniyle sonuçlandığını kaydetti. Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ile Kamu İşveren Heyeti arasında imzalanan 3. Dönem Toplu Sözleşme metni içeriğinin zenginliği, alınan miktar, sözleşmeden yararlanacak kamu görevlisi sayısı bakımından tarihi bir toplu sözleşme olduğunu belirten Pir, “3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi ve aileleri ile birlikte 20 milyon kişiyi doğrudan, ekonomik ve sosyal etkileri bakımından 78 milyonu yakından ilgilendiren 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, sizlerin de şahitlik ettiği gibi ilk gün üç kazanımla başladı ve son gün de mali, sosyal ve özlük hakları kapsayan sosyal teşvik paketi ile sonuçlandı.

 

 

 Türkiye’nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde imzalanan toplu sözleşme hem toplumsal uzlaşıya hem de çalışma barışına çok önemli katkı sağlamıştır. İmzalanan toplu sözleşme sadece mali, sosyal ve özlük hakları alanında değil toplumsal alanda da kazanımlar üretmiştir” dedi.

 


 

  “GÜN, BİRLİK İÇİNDE FIRSATLARI GÜÇLÜ GELECEĞE DÖNÜŞTÜRME GÜNÜDÜR”

 

  Pir, günün riskleri ve tehditleri tartışma değil, birlik içinde fırsatları güçlü geleceğe dönüştürme günü olduğuna da dikkat çekerek, ”850 bin üyemizin, kamu görevlilerinin, milletimizin, mazlumların ve insanlığın hukukunu korumaya, bu yolda alın teri akıtma ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kamu görevlileri için tarihi bir başarı olan toplu sözleşme kazanımlarını tembel konfederasyonların karalamaya çalışmasını yadırgamadık, çünkü tembel, vaktini meyveli ağacı taşlayarak geçirir. Enflasyonu ezen kazanımlarımıza çamur atan sözde rakip konfederasyonların ekonomiyi de bilmediği bir kez daha ortaya çıkmış oldu” diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.08.2015 07:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle