KOZABİRLİK İLKOKULUNDA MİLLET ÜMMET ÇORBASI

Bilecik Merkez Kozabirlik İlkokulu’nda, Millet Ümmet çorbası yapıldı.

17 Aralık 2016 Cumartesi 07:30
679 Okunma
KOZABİRLİK İLKOKULUNDA MİLLET ÜMMET ÇORBASI

   Bilecik Merkez Kozabirlik İlkokulu’nda, Millet Ümmet çorbası yapıldı. 

 

 

        Kozabirlik İlkokulu’nda, Tutum Yatırım Türk Malları Haftası nedeniyle gerçekleştirilen programda öğretmenler ve öğrenciler Millet Ümmet çorbası yaptı. Gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül, Okul Müdürü Kemal Mercan, öğrenciler ve veliler katıldı. Program “Yerli Malı ve Tutum” adlı şiirin okunmasıyla başlarken, semazen gösterisi ve mülteci öğrenci Hosna Ghanıpour’un “Kumbara” adlı şiiri okumasıyla devam etti. 

 

 

  Kozabirlik İlkokulu Müdürü Ahmet Mercan, günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında, “Eski kültürümüzü ve Türk mallarını çocuklarımıza aktarmak amacımız. Şuanki dönemde kültür yozlaşması var. Biz bu kültür yozlaşmasını nasıl önleyebiliriz? En güzeli de bu hafta Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası.

 

 

    Kendi kültürümüzü, yaşayışımızı çocuklara aktarmak amacıyla böyle çorba dağıtımı yaptık. Biliyorsunuz ki bu bir aştır. Eskiden cami çıkışlarında olurdu. Bunu devam ettirmek istedik" ifadelerine yer verdi.

 

 

  Program konuşmaların ardından, Okul Aile Birliği tarafından öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yapılan çorbanın ikramı ile son buldu.

Son Güncelleme: 17.12.2016 07:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle