KADER MAHKUMLARI "SON KUŞLAR” İLE GÜLDÜ

Bilecik'te "Sosyal Sorumluluk Proje" kapsamında Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevinde tiyatro gösterisi yapıldı.

27 Mayıs 2014 Salı 11:46
1775 Okunma
KADER MAHKUMLARI

 Bilecik'te "Sosyal Sorumluluk Proje" kapsamında Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevinde tiyatro gösterisi yapıldı.

 Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevinde, İstanbul Devlet Tiyatroları ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü arasındaki sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahnelenen ve Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Gürol Tonbul'un oyunlaştırıp yönettiği "Son Kuşlar" adlı oyunda, Devlet Tiyatroları sanatçısı Turgay Tanülkü ve ekibi sahne aldı.

 Tiyatro gösterisi sonrası bir değerlendirme yapan Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi Kurum Müdürü Mustafa Şen, çağdaş infazın asıl amacının hükümlü ve tutukluyu yeniden topluma kazandırmak olduğunu belirtti. Şen, "Tutuklu ve hükümlülere cezaevine alındıklarından tahliyelerine kadar geçen sürede ceza infaz kurumunda bulunmanın dünyanın sonu olmadığını, hatta olumlu bir bakış açısıyla kendilerini değiştirmeleri ve geliştirmeleri için ceza infaz kurumlarının bir imkan kapısı olduğunu anlatmak, sevgi, kardeşlik, dürüstlük, kendine güven milli ve manevi değerlere sahip olma, yasalara saygı gibi erdemler aşılamayı amaç edinmiştir. Çocuk tutuklularla birebir seanslarla veya gruplar halinde onların rehabilite edilmesi ve bir daha suç işlememeleri için eğitim ve bilgi seviyelerinin artırılması, manevi duygularla beslenmesi için psiko-sosyal yardım servisimiz ile eğitim birimimiz müştereken yapılan çalışmalar süresiz olarak devam etmektedir. Kadım hükümlü ve tutukluların yanında bulunan çocukların protokol gereği Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Birimine bağlı kreşe bizzat kurum görevlileri ve kurum hizmet aracı ile götürülüp akşamları annelerinin yanına alınmaktadır. Böylece yaşlarına uygun eğitim ve öğretim verilmesi sağlanarak cezaevi ortamından uzak tutulmaktadırlar “ dedi.

 Tiyatro gösterisine, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alper Sır, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebalı Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Azmi Özcan, 9'uncu Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, cezaevi personel ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

 Tiyatro gösterisinin ardından Bilecik İl Vali Yardımcılarından Ekrem Ballı, Turgay Tanülkü ve tiyatro ekibine hediyeler verdi.

 

Son Güncelleme: 27.05.2014 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle