İŞTEN ÇIKARILANLARIN SAYISI 24 OLDU

Camiş Madencilik Anonim Şirketi (A.Ş.) Bilecik Fabrikası tarafından sendikal oluşumlar içinde yer aldığı iddia edilerek işten çıkartılan işçilere 8 kişi daha eklendi.

02 Aralık 2015 Çarşamba 06:51
3392 Okunma
İŞTEN ÇIKARILANLARIN SAYISI 24 OLDU

  Camiş Madencilik Anonim Şirketi (A.Ş.) Bilecik Fabrikası tarafından sendikal oluşumlar içinde yer aldığı iddia edilerek işten çıkartılan işçilere 8 kişi daha eklendi. 

 

 

  Camiş Madencilik Anonim Şirketi (A.Ş.) Bilecik Fabrikası tarafından sendikal oluşumlar içinde yer aldığı iddia edilerek işten çıkartılan işçilere 8 kişi daha eklenerek, işten çıkartılan işçi sayısı 24 oldu. Camiş Madencilik Anonim Şirketi (A.Ş.) tarafından 8 işçi önce 6 aylık ücretsiz izne ayrıldığı tebliğ edildi. Fabrikaya giden işçiler bunun yasal olmadığını ancak 6 günlük ücretsiz izin verilebileceğini belirterek yapılan tebliğe itiraz ettiler. Bunun üzerine fabrika işçilere tazminatlarını ödeyerek işten çıkardı. Fabrika önünde toplanan işten çıkarılan ve halen çalışmakta olan işçiler bu durumu protesto ettiler.

 

 

  "KARDA KIŞTA KIYAMETTE NE OLACAK BU İNSANLARIN ÇOLUĞU ÇOCUĞU VAR”

 

  Ücretsiz izne ayrılan bir işçinin, başka bir yerde çalışamayacağını, işsizlik maaşı alamayacağını belirten Kristal İş Sendikası Bölge Temsilcisi İsmail Ayer, “Bilecik Camiş Madencilikte maden hazırlama da 8 arkadaşımız 6 ay süreyle ücretsiz izine çıkartıldı. Altı aylık ücretsiz izin olmaz. Karda kışta kıyamette ne olacak, bu insanların çoluğu çocuğu var. Kirası var gazı var elektriği var. Böyle bir şey olur mu? Altı ayla ücretsiz izin olur mu? Bu insanlar nasıl geçinecek? Ücretsiz izin diye bir şey yok.

 

 

 Aslında insanları işten çıkartıyorlar. Ama burada bir kılıf bulmuşlar, işimiz daralıyor ücretsiz izine çıkartıyoruz diyorlar. Sonuçta daha önce biliyorsunuz 1 yılı aşkın bir zamandan beri burada bir sendika bir faaliyet var. Bu sendikalı örgütlenme işveren tarafından engellenmeye çalışılıyor. Bundan önce 16 arkadaşımız sendika nedeniyle işten çıkartıldı. İşten çıkartmalar da hala devam ediyor. Sonuçta burada sendika örgütlenmesi hep devam edecek bir taraftan da işveren işlerin daraldığından dolayı da insanları sendikadan vazgeçirmeye ve işten çıkarmaya devam ediyor. Şu ana kadar mahkemesi devam eden 16 arkadaşımız var. Bunlara 8 arkadaşımız daha dahil edildi. Toplamda 24 arkadaşımız işten çıkartılmış oldu. Bu sendika örgütlenmesi süresi içerisinde.

 

 

 Bugün 8 arkadaşımıza altı ay süreyle ücretsiz izinli olduklarına dair tebligatlar yapıldı. Şimdi fabrikaya arkadaşlarımız girdi bu yasa dışı yasa tanımaz tutumu kabul etmediklerini ve ücretsiz izinlerini kabul etmediklerini işverenlere talep edecekler ve bakalım o zaman ne olacak. Mahkeme de tanıklık yapan arkadaşlarımız var ve bu sendikal faaliyetleri yürüten arkadaşlarımız bu 8 kişinin içinde” dedi.

  Yetkililerle görüşen 8 işçi işçiler ücretli izne ayrılmak istemediklerini belirtmeleri üzerine firma, tazminatlarını vererek işçileri işten çıkardı. İşten çıkan 24 işçinin 22’sinin ise, Bilecikli olması gözlerden kaçmadı.

 

 Öte yandan, işçilerin fabrika önünde toplanması sırasında, emniyet güçleri fabrika içinde güvenlik önlemi aldı. 

Son Güncelleme: 02.12.2015 06:51
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCamiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle