İCMAL GENÇLİK DERNEĞİ'NİN PANELİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bilecik'te İcmal Gençlik Derneği tarafından düzenlenen ‘Kaybolan Değerlerimiz’ konulu panel yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  

06 Ocak 2020 Pazartesi 13:23
317 Okunma
İCMAL GENÇLİK DERNEĞİ'NİN PANELİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bilecik'te İcmal Gençlik Derneği tarafından düzenlenen ‘Kaybolan Değerlerimiz’ konulu panel yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  


  Panele ilahiyatçı yazar Hasan Aydın, araştırmacı yazar Hüseyin Turhan, ilahiyatçı azar Yüksel Durak, iş adamı Yasin Baş konuşmacı olarak katıldılar. Panel öncesi açılış konuşması yapan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Osmaneli İlçe Başkanı Metin Hastürk, İcmal Gençliği'nin her daim devlete ve millete siper olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda ilerlemekte olduğunu söyledi.


  Panele konuşmacı olarak katılan iş adamı Yasin Baş, "Atamızın Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimiz çocuklarımız elimizden bir bir kayıyor. Toplumsal sorunların iyice açığa çıktığı ahlaki çöküntünün iyice derinleştiği zinanın 12 yaşa kadar indiği cinayetin sıradanlaştığı uyuşturucu kullanımının hat safhaya ulaştığı bir toplumda yaşıyoruz. Son 20 yılda suç oranı yüzde 400 arttı. Bir zamanlar en kıymetlimiz olan kadınlarımız maalesef katlediliyor. Son 3 yılda işlenen kadın cinayeti bin 600'ü geçti. Her gün neredeyse 2 kadın öldürülüyor. Ahde vefa yaşamımızın özü bilinir, söz senet kabul edilirdi. Bu duyguyu kaybedeli senet bile geçersiz oldu. Haram-helal kavramlarını kaybettik, amaçları için doğayı çevreyi ve ormanları katleden, yetim hakkı nedir bilmeyen, yaptıklarıyla vicdan azabı duymayan, kaçak elektrik ve su kullanmayı, yetim hakkı yemeyi maharet sayan insanların çoğaldığını gördük" dedi.


  İlahiyatçı-yazar Yüksel Durak ise; gençlerin bugün internet ve sosyal medyanın esiri olmuş belirterek, "İnternet bağımlısı gençler aile gerçeklerinden kopmuştur. Aileler çocuklarıyla konuşup sohbet edememekten şikayetçi duruma gelmişlerdir. Gençliğin milli ekonomi modeli ile imkanlara kavuşturulup, iş, meslek sahibi yapılıp, yuvalarının kurulması şarttır" dedi.


  Diğer bir konuşmacı araştırmacı-yazar Hüseyin Turan, modern çağ ve kapitalizm değirmen gibi değerleri öğüttüğünü anlatarak, "Oysaki insanı yücelten ve koruyan değerleridir. Değerlerimiz ve inancımız bizi iyi ve faydalı insan olma yönünde teşvik eder. Zararlı davranışlarımızı engeller. İnsana varlık hikmetini hatırlatır. Şeyh Edebali ne güzel öğütlemiş, 'Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın, Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın'. Hepimiz bu sözü kendimize vasiyet etmeliyiz" dedi.
  Son olarak söz alan İlahiyatçı-Yazar Hasan Aydın, "Merhum Mustafa Kemal Atatürk, dedesi İmam Ali’nin yolunu takip ederek Çanakkale Savaşı’nda yedi düvel kafiri susturmuştur. Sakarya'da, Dumlupınar'da İslama saldıran haçlıyı da susturmuştur. Dolayısıyla merhum Atatürk, dedesi İmam Ali'nin yaptığını yapmıştır" dedi.
  Konuşmaların ardından katılımcıların sorularını yanıtlanırken, program ikramlar ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle