HEDEFLERİ YURTDIŞI

Bilecik'te babalarından devraldıkları besicilik işini büyüten 3 kardeş şimdi İSO 9001 kalite belgeli ve ayda 20 ton kırmızı et, 70 ton beyaz et üretme kapasitesine bir entegre et tesisine sahipleri.

11 Mayıs 2018 Cuma 17:02
2625 Okunma
HEDEFLERİ YURTDIŞI

Bilecik'te babalarından devraldıkları besicilik işini büyüten 3 kardeş şimdi İSO 9001 kalite belgeli ve ayda 20 ton kırmızı et, 70 ton beyaz et üretme kapasitesine bir entegre et tesisine sahipleri.


Bilecik-İstanbul, Bilecik-Eskişehir karayolu üzerinde 5 bin metrekaresi açık, 2 bin metrekaresi kapalı alana sahip Niyazi Şeker Et ve Et Ürünleri Tesisi aylık 20 ton kırmızı et, 70 ton beyaz et üretme kapasiteye sahip. Tesisleri hakkında bilgi veren Olcay Şeker, babasının 1978 yılında Erzurum'dan Bilecik'e göç ederek, hayvancılık işine girdiğini söyledi.

  Ardından 1986 yılında Bilecik'e kendi satış mağazalarını açtıklarını anlatan Şeker, sözlerine şöyle devam etti; "Bu dükkanımız açtıktan sonra besicilik işine girdik. Daha sonra işlerimizi büyüyünce babamız bana ve abilerim Tuncay ile Gencer'e besicilik işini devretti. Sonra biz 3 kafadar oturup bir tesis kurmak karartı aldık. 2015 yılında bu tesisimizi kurduk.

 Tesisimiz 5 bin metrekare açık alan, 2 bin metrekare kapalı alan olmak üzere ayda 20 ton kırmızı et, 70-80 ton beyaz et üretme kapasitesine sahiptir. Ürünler Avrupa standartlarında ve İSO 9001 kalite belgelerimiz mevcuttur. Burada biz Bilecik halkına Bilecik için güzel bir yatırım yaptığımızı düşünerek bu işe girdik. Daha sonra kent merkezinde satış mağazalarımızı açmaya başladık. Sağ olsunlar Bilecik halkı da bizlere güvenip ette bizi tercih ettiler.

Şimdi burası İstanbul- Bilecik yolu güzergahları olduğu için buradaki bizim konseptimiz tam bir entegre olmuş oluyor. Burada ürünler gelip işlendikten sonra yan tarafta fabrika satış mağazamızda sergilenir.

Burayı ziyaret gelen vatandaşlarımız isterlerse satış mağazamızdan aldıkları et ürünleri kendilerine pişirerek servis yapabiliyoruz. Genelde ürünlerimiz Hastavuk bayisi olduğumuz için Bursa bölgesinden tedarik ediyoruz. Kırmızı et ürünleri ise; baktığımız hayvanları Bilecik Belediyesinin mezbahamız var orada kesimlerimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.


 

 "Hedefimiz ilk önce Bilecik, ardından tüm Türkiye, son olarak Dünya'ya açılmak"


  Etlerin mezbahadan sofralara nasıl geldiğini anlatan Şeker; "Mezbahada büyükbaş hayvanlarımızı kestikten sonra tesisimize getiriyoruz. Burada tesisimize giriş yaptıktan sonra karkas dolaplarına girer ürünler. Ondan sonra temizlik bölümüne alırız. Burada et işlendikten sonra kemiksiz dolabına geçer. Ondan sonra günlük ihtiyaca göre, köfte, sucuk, döner yapılır. Biz burada et ve tavuk döner imalatı da yapıyoruz.

 Oradan da o gerçekleştikten sonra paketleme bölümüne geçer. Paketleme bölümünden sonra da sevkiyata eksi ürünler varsa eksiye, artı ürünler varsa artı dolaplarına geçtikten sonra sevkiyata hazırlanır. Burada Bilecik bölgesinde Bilecik merkez, ilçeler de dahil olmak üzere her tarafa ürünümüz var.

  Her tarafa sevkiyatımız var. Bunun yanı sıra Eskişehir bölgesi, Afyon bölgesinde Emirdağ’a kadar haftada 6 günde o taraflara servisimiz var. Bu bölgelere şuanda Allah'a şükür hakimiz. Bir sıkıntımız yok. Her geçen gün işlerimiz biraz daha iyiye gidiyor. Her geçen gün ürün kapasitemiz artıyor, müşteri potansiyelimiz artıyor.

  Bizim ilk hedefimiz Bilecik halkının Bilecik bölgesinde bir kere hakim olmak. İlk hedefimiz bu. Çünkü yatırımlarımız Bilecik'te. Bende burada doğdum büyüdüm zaten. Burada olduğumuz için kendi memleketimize hakim olmak.

 Kendi memleketimizin ürününde bir tat bulmak. Ondan sonra ki evrelerde tabi ki yani kendimizi daha çok teknolojilere hazırız, açığız zaten. Teknolojinin getirdiği şeylerde daha büyütmek. Yöreselden sonra ondan sonra tabi ki bizde ulusal olmanın yollarına gideceğiz Allah nasip ederse hedefimiz öyle" dedi.

Son Güncelleme: 11.05.2018 17:28
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan cemal 2018-05-12 16:23:24

bu aile böyle göründüğü gibi değil ailenin kaç ferti yıllardır devletten sigortasız vede iş olmadığından maaş alıyor bir incelensin derim yerim şekerinizi

banner22

resim yükleresim yükle