HASTANE ÇALIŞANLARININ DİKKATİNE "BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİM"

Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turhan Sulhan, geçtiğimiz günlerde vefat eden 31 yaşındaki hasta ve hastaneye aniden yaptığı denetimler hakkında bilgi verdi.

25 Haziran 2014 Çarşamba 07:27
2331 Okunma
HASTANE ÇALIŞANLARININ DİKKATİNE

Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turhan Sulhan, geçtiğimiz günlerde vefat eden 31 yaşındaki hasta ve hastaneye aniden yaptığı denetimler hakkında bilgi verdi.

 Genel Sekreter Turhan Sulhan, öncelikli olarak genç yaşta vefat eden hastaları için ailesine başsağlığı dilediği belirtti. Sulhan, “Safra kesesi şikâyeti için hastanemize başvurmuş. Genel cerrahlarımız tarafından safra kesesiden bir operasyon geçirdi. Operasyondan yaklaşık 1 hafta sonra tekrar şikâyetlerinin artması üzerine 2’nci değerlendirmek amacıyla açılıp bakılır. Açıldığı zaman kan içerisinde farklı bir hadise görülmüş ve ona da müdahale edilmiş. Akabinde de bu ameliyat tamamlanmış. Tabi hasta hastanede yatan bir hasta taburcu edilmiş bir hasta değil. Hastanede durumu bu operasyon sonrasında biraz daha ağırlaşmış ve septik şok geçirerek hayatını yitirmiş. Ben doktor arkadaşla da görüştüm, septik şok dediğimiz ağrılı ve bağırmalı bir şoktur ama çok sık rastlamadığımız bir şekilde sessiz bir şok geçirmiştir hastamız.  Hastamız hiçbir tedaviye yanıt vermedi. Tabi hâkim arkadaşlar arasında yapılan müdahale belli ve şüpheli birkaç durum var burada bu yüzden otopsi için Bursa’ya Adli Tıp Kurumu’na gönderdik cenazeyi. Adli tıptan gelen rapora göre de kesin ölüm sebebi de belli olacak ama ne olursa olsun genç yaşta bir arkadaşımızı kaybettik. Allah kalanlara sabır versin, mekanını cennet eylesin” dedi.

“GECENİN BİR VAKTİ HASTA OLARAK HASTANEYE GİDERİM”

 Konuşmasının devamında Sulhan, “ Zaman zaman vatandaşlarımızın  İl Sağlık kurumlarında nelerle karşılaştıklarını neler olup bittiğini görebilmek adına bir takım çalışmalarım oluyor. Daha önce çalıştığım yerde de yaptığım bir uygulama hastaneye hasta olarak gidebilirim. Gecenin bir vakti yoğum bakım ünitesini ziyaret edebilirim. Habersiz aniden gidebilir neler olup bittiğini daha iyi tespit edebilir. Aslında bizim amacımız zaman zaman böyle denetimler yapmak çalışmaları olumlu yönde etki yapar”dedi.

 

Son Güncelleme: 25.06.2014 07:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle