GEZİ DAVASINDA İLK DURUŞMA YAPILDI

GEZİ DAVASINDA İLK DURUŞMA YAPILDI

21 Mart 2014 Cuma 07:57
915 Okunma
GEZİ DAVASINDA İLK DURUŞMA YAPILDI

Geçen sene İstanbul’da başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Olayları kapsamında, Bilecik’teki gösterilerde Başbakana hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyesi Sadık Demir’in ilk duruşması görüldü.

 Bir haber sitesinde yayınlanan videoda Başbakana hakaret ettiği öne sürülen Demir, duruşmada hakkındaki iddiaları reddetti.

Bilecik Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Sadık Demir’in savunmasını Av. Çağatay Karaahmet üstlendi. Karaahmet, müvekkilinin  ‘Gezi Olayları’ olarak adlandırılan ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılan toplumsal harekette, anayasal hakkı olan ‘Toplumsal tepki hakkını’ kullandığını ve söyleminde hedef aldığı kişinin belli olmadığını söyledi. Mevcut görüntüde, basın mensubunun başka biriyle röportaj yaptığı sırada arka tarafta olan müvekkilinin ‘hakaret kastının olmadığını’, suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını söyleyen Karaahmet, Demir’in beraatını istedi.

 Demir’e destek olmak için duruşmaya CHP Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin, Belediye Meclis üyesi adayı Sedat Bayam ve gençlik kolları üyesi arkadaşları katıldı. Mahkeme, gerekli incelemenin yapılması ve davalı hakkında yazılı savunmanın hazırlanması için davayı 21 Nisan’a erteledi.

Son Güncelleme: 21.03.2014 07:57
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHPGezi Davası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle