Genel Sekreter Dr. Mustafa Yılmaz’ın 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı

Sağlık doğuştan kazanılmış insani bir haktır. İnsanların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri için hizmet etmeyi amaçlayan tıp bilimi sürekli ilerleme içindedir.

14 Mart 2014 Cuma 08:32
892 Okunma
Genel Sekreter Dr. Mustafa Yılmaz’ın 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı

Sağlık doğuştan kazanılmış insani bir haktır. İnsanların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri için hizmet etmeyi amaçlayan tıp bilimi sürekli ilerleme içindedir. “ Önce insanı yaşatma “ anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabilmesi temel amacımızdır. Sosyal devletin en önemli özelliklerinden birisi, tüm vatandaşlarına yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verebilmesidir. Cumhuriyetimizin kurulmasıyla ülkemizde sağlık alanında yapılan çalışmalar, verilen eğitim ve sahip olduğumuz teknolojik donanımla önemli gelişmeler kaydedilmiştir. “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” sözleriyle doktorlarımızın bilgi birikimini ve tecrübesini vurgulayan Atatürk’ün sözlerini kendilerine şiar edinen Türk doktorları uluslararası üne kavuşmuş ve sağlık sektörünün gelişmesine büyük katkıda bulunmuşlardır. İnsan ve toplum sağlığını korumak, gece gündüz demeden şartlar nasıl olursa olsun, insanları sağlığına kavuşturmak ve hayatlarını kurtarmak için büyük bir fedakârlık gösteren doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız, kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. 

Bakanlığımızın sağlık alanında yaptığı reformlar ve dönüşümler ilimizde de kendini göstermektedir. Son 10 yılda ülkemizin parlayan yıldızı olan sağlık sektörü her geçen gün sağlık çalışanlarının da desteğiyle daha ileriye gitmektedir.

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp bayramını en içten dileklerimle kutlarken, başarılı çalışmalarınızın devamını diler saygılar sunarım.

Dr. Mustafa Yılmaz  Genel Sekreter


Son Güncelleme: 14.03.2014 08:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle