Genel Sağlık Sigortası Sorgulama GSS bilgileri

Yeni çıkartılan Genel Sağlık Sigortası kanuna göre pek çok kişi borçlu çıkartıldı. Bu borçların en büyük sebepleri arasında ise GSS kaydını yaptırmaları için verilen sürenin geçmesi ve uzun bir süre boyunca ödemedikleri GSS primleri yer alıyor.

29 Kasım 2014 Cumartesi 13:36
1311 Okunma
Genel Sağlık Sigortası Sorgulama GSS bilgileri



 

Yeni çıkartılan Genel Sağlık Sigortası kanuna göre pek çok kişi borçlu çıkartıldı. Bu borçların en büyük sebepleri arasında ise GSS kaydını yaptırmaları için verilen sürenin geçmesi ve uzun bir süre boyunca ödemedikleri GSS primleri yer alıyor. Bunun yanında 25 yaşından küçük olan kız ve erkek öğrencilerin de bu borçlandırmadan payını aldığı görülmektedir. Bunun ana nedeninin ise Genel Sağlık Sigortası kapsamında belirtilen bir madden kaynaklandığı görülmektedir. Aşağıda genel sağlık sigortası ile ilgili bazı genel bilgiler çıkarılmıştır. Bu bilgilerden yola çıkarak GSS detaylarına ulaşabilirsiniz. İçeriğin devamına  ekranından ulaşabilmeniz mümkündür.

 

Kimler şartsız olarak sağlık hizmetlerinden faydalanabilir?

---- 18 yaşını doldurmamış kişiler,

---- Trafik kazası gibi acil durumlar,

---- İş kazası ve afet, savaş gibi haller,

---- Başkasının tıbbi olarak yardımına ihtiyacı olan vatandaşlar,

---- Madde bağımlılığını önlemeye yönelik faaliyet gösteren sağlık hizmetleri,

Kimler Genel Sağlık Sigortası kapsamının dışında yer almaktadır?

---- Askerlik hizmetini gerçekleştirenler,

---- Anayasa mahkemesi ve TBMM üyeleri,

---- Tutuklu ve hükümlü olanlar,

----- Oturma izni almış yabancılardan, bir yıldan az olarak ülkemizde yerleşim halinde olanlar,

----- Banka sandıklarına bağlı olarak çalışanlar,

Genel sağlık sigortası prim tutarlarına da  buradan ulaşabileceksiniz

Kanuna göre kişi eğer öğrenci ise Genel Sağlık Sigortası borçlandırmasından muaf tutulmaktadır. Eğer öğrenci iseniz ve GSS borçlandırmanız olduğuna dair bir belge elinize geçmiş ise yapmanız gereken tek şey öğrenci belgeniz ile her yıl SGK’ya başvuru yapmaktır. Bu sayede geçmişe dönük borçlarınız var ise bu borçlar da Genel Sağlık Sigortası kapsamında silinecektir.

GSS hizmetinden faydalanabilecek bir diğer kişi ise geliri 425 TL’nin altında olan kişilerdir. Bu kişiler ise gelirlerini Kaymakamlıklarca düzenlenen gelir testi ile tespit ettirmelidir. Ardından bu gelir testi ile SGK’ya yapmış oldukları başvuru sonucunda hiçbir sıkıntı yaşamadan GSS kapsamından ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Ayrıca yurtdışında yaşamalarına rağmen ikametgâhları yurt içinde görülen kişilerde ikametgâhlarını yurtdışına aldırarak bu borçlandırma sisteminden kurtulabilirler. En azından yurtiçinde kalmadıkları süre boyunca GSS borcu ödemek zorunda kalmazlar. Bu kişiler yurtdışında olduklarını kanıtlarlar ise borçlarını sildirme şansına da sahipler.

Kaynak:  

Son Güncelleme: 29.11.2014 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle