FEVZİ UZUN, İDDİALARA YANIT VERDİ

Bilecik Ticaret Odası (TSO) tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan ‘Bilecik TSO'da Personel Alımında Torpil İddiası’ haberine ilişkin açıklama yaptı.

12 Mart 2016 Cumartesi 07:49
2214 Okunma
FEVZİ UZUN, İDDİALARA YANIT VERDİ

  Bilecik Ticaret Odası (TSO) tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan ‘Bilecik TSO'da Personel Alımında Torpil İddiası’ haberine ilişkin açıklama yaptı.  

 

 

  Bilecik TSO Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun tarafından açıklamada, gerçekleştirilen personel alımında torpil yapıldığı iddiası ile kamuoyu nezdinde kurumları üzerinde olumsuz bir algı oluşmasına neden olunduğu belirtti. Uzun, “Yayına sunulan haber ile ilgili kurumumuzdan bilgi alma talebinde bulunulmamasına rağmen haberinizin içinde Bilecik TSO yetkililerinden bir açıklama yapılmadığının belirtilmesi, yine haberinizin içinde heyet olarak adlandırılan Değerlendirme Komisyonu üye sayısı, iş başvurusunda bulunarak sözlü mülakata katılan aday sayısı ve mülakatı kazandığını iddia ettiğiniz kişi sayılarında yanlış bilgilerin bulunması bizlere söz konusu haberin araştırılmadan yapıldığı izlenimini vermiştir.

 

 

 Kaldı ki ilgili pozisyona personel alımı ile ilgili 22 Ekim- 2 Kasım 2015 tarihleri arasında ilan verilerek başvurular alınmış ve 12 Kasım 2015 tarihinde Değerlendirme Kurulu tarafından sözlü mülakat yapılarak ilgili pozisyona personel alımı gerçekleştirilmiştir. Ancak alınan personelin çalışma şartlarının tarafına uygun olmadığı gerekçesiyle 21 Aralık 2015 tarihinde kendi isteği ile istifa etmesi nedeniyle yeniden personel alımı ilanına çıkılmıştır. Dolayısıyla ilk personel alımında işe başlayan kişinin istifası nedeniyle yerine yeni bir personel alımı söz konusu olmuştur. Odamıza yeni personel alımı ile ilgili oluşturulan Değerlendirme Komisyonu adayları ayrı ayrı dinleyerek değerlendirmiş ve değerlendirmelerini tutanak altına almıştır. Yazınızda iddia edildiği gibi değerlendirme komisyonu tarafından dinlenen hiçbir adaya mülakatı kazandıklarına dair sözlü veya yazılı herhangi bir açıklama veya bildirim yapılmamıştır. Değerlendirme Komisyonu tutanağında her bir adayın almış olduğu puanlar ve puan toplamları açık olarak görülmekte olup konu Yönetim Kurulu toplantısında ele alınmış ve değerlendirme komisyonu tarafından verilen puanlamalar göz önünde bulundurularak başvuran adaylar içerisinde en yüksek puanı alanlardan İ. K.’nin işe başlaması yönünde oy birliği ile karar vermiştir. Personel alımı konusunda nasıl hareket edileceği Oda İç Yönergesinde açıkça belirtilmiş olup ekte bilgilerinize sunulmuştur. Söz konusu haberinizden dolayı hakkımızda üyelerimiz ve halkımız nezdinde yanlış anlaşılmalara ve yorumlara sebebiyet verilmesi nedeniyle söz konusu haberin sitenizden kaldırılmasını, personel alımı hususunda yukarıda verilen bilgiler ve ekte yer alan iç yönerge doğrultusunda personel alımının gerçekleştirildiği konusunu kamuoyu ile paylaşmanızı rica eder, aksi halde yasal hakkımızın saklı olduğunu bildiririz” dedi.

Son Güncelleme: 12.03.2016 07:49
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKTSO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle