EĞİTİM-BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz bir basın açıklaması düzenleyerek Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Yel’e eleştirdi.

06 Kasım 2014 Perşembe 14:40
1378 Okunma
EĞİTİM-BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI  AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ
Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz bir basın açıklaması düzenleyerek Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Yel’e eleştirdi.
 
 
 
  Selöz yaptığı açıklamada, Eğitim-Bir-Sen’in Mehmet Akif İnan’ın “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir. Gökleri insanın ortak tarlası” dizelerindeki kuşatıcılıkla 14 Şubat 1992’de yola çıkmış, ülke ve millet sevgisinden ödün vermemiş, 76 milyonun kardeşliğini hedefleyen, özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletimizin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında bir teşkilat olduğunu söyledi.
  Eğitim-Bir-Sen Bilecik teşkilatı olarak kurulduğumuz günden itibaren hem üye sayısını hem de etkimizi her geçen gün arttırarak yollarına devam ettiğini belirten Selöz, “Daha yakın zamanda 2011 yılında şube ve Milli Eğitim de yetkili sendika olma başarısını gösteren teşkilatımız bize rakip olma iddiasında olan sendikal yapıların bütün gayri ahlaki iftira ve iddialarına rağmen sürekli büyüyerek en güzel cevabı vermektedir.
 
 
Mevcut yönetimimizle 2012 yılı aralık ayında yaptığımız olağanüstü kongre ile devraldığımız bayrağı 2014 yılı mutabakat döneminde her türlü ayrıştırma ve mesnetsiz iftiralara rağmen en yakın sendikaya 175 üye sayı fark atarak yetkimizi ve etkimizi pekiştirdik” dedi.
 
  “BİZ 2012 YILINDA YÖNETİME GELDİĞİMİZDE KİRLİ SENDİKACILIK YAPMAYACAĞIMIZA SÖZ VERDİK”
 
  2012 yılında yönetime geldiklerinde üyelere, tüm eğitim çalışanlara ve teşkilata bir söz verdiklerini belirten Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz,”Kirli sendikacılık yapmayacağız, sorun olan değil sorun çözen olacağız reaksiyoner değil aksiyoner olacağız işimizle ve eğitim çalışanlarının başarıları ve teşkilatımızın kazanımlarıyla adımızdan söz ettireceğiz demiştik. Ancak fütursuzca kandan, gerilimden, kavgadan sorunlardan beslenen, yetkili olduğu dönemlerde eğitim çalışanları adına bir toplu iğne ucu kadar kazanım elde edememiş ve her geçen gün üye sayısını ve de etkisini kaybetme paranoyası içinde çırpınan bir şahsın iftiraları ve hezeyanları ile Bilecik gündemini meşgul etiğini ve eğitim çalışanlarının huzurunu bozduğunu üzülerek izliyoruz.
 
 
Tek derdi yönetici görevlendirmeleri sırasında öğretmenliğe döndürülerek aşağılandıklarını iddia ettiği eğitim çalışanları gibi öğretmenliğe dönmeden sendika başkanlığından emekli olmak olan zat kendi başarısızlığının faturasını eğitim çalışanlarına ve fedakarca görevlerini yapmakta olan insanlara kesmeye çalışmaktadır. Şunu özellikle belirtmek isterim ki biz öğretmenliği asla bir aşağılanma sebebi görmedik bu süreçte dedik ki bizim asıl görevimiz öğretmenliktir ne yöneticilik ne sendikacılık ne şube müdürlüğü ne de İl Milli Eğitim Müdürlüğü” dedi.
 
  “YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMALARINDA AZ SAYIDA KATILIMCIYI YANINA ALMAYI BECEREMEYEN MALUM SENDİKA”
 
  Yaptığı basın açıklamalarında sendika yönetiminden dahi az sayıda katılımcıyı yanına almayı beceremeyen malum sendika başkanının bu süreçte eğitim çalışanlarına hakaretler ederek aşağılayarak en büyük kötülüğü sendikasına ve eğitim çalışanlarına yaptığını iddia eden Selöz, “Yönetici olacak bayan üyelerini dahi cariye müdür, soytarı müdür, koltuk sevdalısı olarak gösterme seviyesizliğini göstermiştir. Şunu başta bütün eğitim çalışanları ve malum şahıs bilmelidir ki Bizim Her söze verilecek cevabımız vardır ancak suskunluğumuz asaletimizdendir. Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapılan yönetici görevlendirmenin son aşaması olan mülakat sürecini de diline dolayan zat-ı muhterem kendi söylediği yalanlara kendi inanarak ve kamuoyunu da inandırmaya çalışarak aczi yetini ve beceriksizliğini bir daha ortaya koymaktadır.
 
 
Evet sayın beyefendi iddia ettiğiniz gibi yaptığımız Yönetici Görevlendirme Mevzuat tarama kursun da soruları verdik öğleki kursumuza katılan sendikasız hatta başta Türk-Eğitim-Sen olmak üzere farklı sendikalardan eğitim çalışanları faydalandılar ondan mıdır ki Eğitim-Bir-Sen üyesi 76 yönetici adayından 22 arkadaşımız mülakatlarda başarısız oldu arkadaşlar soruları veriyoruz sen, sen al sen, sen gözünü kapat sorulara bakma dedik mevzuat kursumuzda. Kursumuza katılan değerli katılımcılar şahittir ki halen yöneticilik veya öğretmenlik yapmakta olan ve kendileri de mülakatlara girecek olan arkadaşlarımıza gece saat 11’lere kadar hazırlattığımız örnek soruları kurs devam ederken slayt haline getirdik ve kursiyerlerimizin hizmetine sunduk” dedi.
 
  “İKİ GÖRME ENGELLİ BİR RESTAURANTA GİDERLER”
 
  Bir tespit ile toplantıya devam etmek istediğini belirten Selöz,” İki ama yani görme engelli bir restauranta gider bir kilo ortaya köfte söylerler yemeğe başlarlar az sonra içinden biri feryat etmeye bağırıp çağırmaya başlar neden köfteleri ikişer ikişer yiyorsun diye. Arkadaşı sorar ya ikimizde görme engelliyiz benim ikişer ikilşer yediğimi nerden biliyorsun karşıdakinin verdiği cevap nereden bileceğim kendimden biliyorum ben öle yiyince seninde öyle yediğini düşündüm. Ruh sağlığı bozulmuş yalanlarına kendini inandırmış zatın tavrı da böyle biz onların yerinde olsak böle yapardık diye düşünüyor. Şunu bilin ki siz asla bizim yerimizde olamazsınız biz de asla sizin baktığınız veya göremediği yerde olmak istemeyiz. Öncelikle son yapılan yönetici mülakatlarında gösterdikleri tavır objektif yaklaşımları nedeniyle başta il milli eğitim müdürümüz olmak üzere komisyon üyelerine teşekkür etmek etmek istiyorum. İddianın aksine başta iftiracı zat olmak üzere herkes iyi bilmektedir ki yapılan mülakatta baraj 70 puandır ve 60 puanlık mevzuat ve genel kültür soruları katılımcılara yazılı sorulmuş ve yazılı olarak cevap vermeleri istenmiş ve verdikleri cevapların altına imzaları alınmıştır” dedi.

Son Güncelleme: 06.11.2014 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle