EĞİTİM-BİR-SEN BİLECİK ŞUBE BAŞKANI AHMET SELÖZ, AÇIKLAMA

Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, 3’üncü dönem toplu sözleşme kazanımları ile ilgili bir basın açıklaması yaparak, “Ülkemizin uzlaşıya ihtiyacı olduğu bu dönemde memur ve memur emeklilerini mutlu edecek şekilde tamamlanmıştır” dedi.

26 Ağustos 2015 Çarşamba 05:12
1673 Okunma
EĞİTİM-BİR-SEN BİLECİK ŞUBE BAŞKANI AHMET SELÖZ, AÇIKLAMA

  Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, 3’üncü dönem toplu sözleşme kazanımları ile ilgili bir basın açıklaması yaparak, “Ülkemizin uzlaşıya ihtiyacı olduğu bu dönemde memur ve memur emeklilerini mutlu edecek şekilde tamamlanmıştır” dedi.  

 

 

  ‘Kasa yoksa masa da yok’ anlayışıyla hareket eden Eğitim-Bir-Sen camiasının Eğitim-Öğretim iş kolunda önemli başarılara imza attığını belirten Selöz, “Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2016 ve 2017 yıllarının birinci ve ikinci altı ayları için yapılan zam oranlarının aynı dönemlerin sonunda gerçekleşen enflasyonun altında kalması halinde aradaki fark kadar ilave artış yapılacak. 4/C’li personele her ay bin 800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı tutarında ek ödeme verilecek. Buna göre 4/C’li personel, 2016 yılının ilk altı ayında 158 TL 52 kuruş, ikinci altı ayında 166 TL 45 kuruş, 2017 yılının ilk altı ayında 171 TL 44 kuruş, ikinci altı ayında 178 TL 30 kuruş ek ödeme alacaklar.

 

 

 Şef kadrosunda bulunanların özel hizmet tazminatı oranları 7 puan artırıldı. Bu suretle 2016 ocak ayı itibariyle ücretlerinde 58 TL 56 kuruş artış sağlanmış oldu. Dönem toplu sözleşme hükümleri gereğince üç ayda bir 60 TL olarak ödenmekte olan toplu sözleşme ikramiyesi, 750 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucunda bulunacak tutarda ödenmek suretiyle sürekli olarak artırılarak ödenecek. Buna göre 2016 yılının ilk altı ayında 66 TL 05 kuruş, ikinci altı ayında 69 TL 35 kuruş, 2017 yılının ilk altı ayında 71 TL 43 kuruş, ikinci altı ayında 74 TL 29 kuruş tutarında toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek” dedi.

 

 

  “EMEKLİ OLACAKLARA TAZMİNAT ARTIŞI”

 

  Emekli olacaklara tazminat artışı olacağı ifade eden Selöz, “Emekli olan kamu görevlilerine 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca verilen tazminat tutarının hesaplanmasında 13 bin 558 gösterge rakamı kullanılmaya devam edilecek. Enflasyon farkı kaynaklı artış saklı olmak üzere bu kapsamda 2016 yılı birinci altı ayı için 1 milyon 194 TL 03 kuruş, ikinci altı ayı için 1 milyon 253 TL 75 kuruş ödenecek” dedi.

 

  “CUMA NAMAZI KONUSUNDA DÜZENLEME YAPILACAK”

 

  Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde düzenlenmesine yönelik çalışmalar yapılacağını söyleyerek, “Eğitim-Bir-Sen’in uzun uğraşları neticesinde, nöbete ücret ödenmesi talebimiz kabul edildi. Buna göre, mesleki eğitim merkezleri de dahil olmak üzere örgün eğitim kurumlarında ilgili mevzuatına göre fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılı için haftada 2 saat, 2017 yılı için ise haftada 3 saat ek ders ücreti ödenecektir ”dedi.

Son Güncelleme: 26.08.2015 05:12
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKAçıklama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle