DEVLET TEŞVİĞİNDE SON GÜN 2 EYLÜL

Özel Bilecik Temel Lisesi Kurucu Sınav Temsilcisi Ahmet KOL 2015-2016 eğitim – öğretim desteği konusunda sorularımızı cevaplandırdı.

21 Ağustos 2015 Cuma 09:30
1720 Okunma
DEVLET TEŞVİĞİNDE SON GÜN 2 EYLÜL

Özel Bilecik Temel Lisesi Kurucu Sınav Temsilcisi Ahmet KOL 2015-2016 eğitim – öğretim desteği konusunda sorularımızı cevaplandırdı.

 

 

 

2015-2016 eğitim yılı için kaç öğrenciye ve ne kadar devlet teşviki verilecektir?

 

 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek destek tutarı ve öğrenci sayısı MEB’nın 25 Temmuz 2015 tarihli 29425 sayılı resmi gazetede yayınlanan tebliğinde belirtilmiştir. Buna göre okul öncesi eğitim kurumlarındaki öğrencilere 2680 TL, ilkokul öğrencilerine 3220 TL, ortaokul öğrencilerine 3750 TL, Lise öğrencilerine 3750 TL, temel lise öğrencilerine ise 3220 TL devlet teşviki verilecektir. Toplamda 230 000 öğrenci bu teşvikten yararlanmış olacaktır.

 

Teşvikten her özel okul öğrencisi yararlanabilecek mi?

 

Tabi ki hayır. Öğrencilerin teşvikten yararlanabilmeleri için öncelikle kayıtlı oldukları özel okulları “devlet teşviki” kapsamına alınmış bir özel okul olması gerekir.

 

Okulun devlet teşviki kapsamında olup olmadığını öğrenci ya da veli nereden öğrenecek?

 

Devlet teşviki kapsamındaki okullar Milli Bakanlığının http://ookgm.meb.gov.tr/  adresinde yayınlanmıştır. Oradan bakabilirler.

 

Bilecik Sınav Lisesi bu kapsamda mıdır?

 

Elbette. Şu anda Bilecik merkezde devlet teşvikinden yararlanabilen tek özel LİSE bizim lisemiz.

 

Öğrenciler teşvik başvurusunu nereden yapacaklar?

 

Öğrencilerimiz teşvikten yararlanmak için 2 Eylül tarihine kadar kayıtlı oldukları özel okullardan ya da devlet okullarından başvurabilirler. Yalnız şunu da hemen belirteyim öğrenci devlet okulundan başvuru yaptı ise 4-10 Eylül tarihlerinde e-okul üzerinden gitmek istedikleri özel okul tercihini yapmak zorundalar.

 

Teşvik alabilecek öğrenciler bunu ne zaman öğrenebilecekler?

 

3 Eylül 2015 tarihinde teşvik alacak öğrenciler MEB internet sitesinde yayınlanacak.

 

Öğrenciler bu teşviki kaç yıl alabilecek?

 

Eğitim öğretimleri devam ettiği sürece alabileceklerdir. Örneğin 9.sınıfta teşvik alan bir öğrenci sınıf tekrarına kalmadığı sürece 4 yıl boyunca bu teşviki alabilecektir.

 

Her sınıftan öğrenci teşvike başvurabiliyor mu?

 

9.,10.,11.,12. Sınıf öğrencileri teşvik başvurusunda bulunabilir.

 

 

Teşvike başvuran her öğrenci bundan yararlanabilecek mi? Teşvik verilirken ölçü nedir?

 

Eğitim desteği verilecek öğrencilerin tespitinde eğitim ve öğretim desteği verilebilecek öğrencilerin tespit formu puanında eşitlik olması durumunda öncelikle bir önceki yılın yılsonu başarı puanı yüksek olan, eşitliğin bozulmaması durumunda özürsüz devamsızlığı az olan öğrenci tercih edilecektir. Eşitliğin yine bozulmaması halinde ise yaşı küçük olan öğrenci tercih edilecektir.

 

Teşvikler ne zaman ve kime ödeniyor?

 

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim-öğretim destek bedellerinin  %35’i Kasım , %35!i Şubat ve % 30’u Haziran’ da olmak üzere öğrenim gördükleri okullarına ödenecektir.Herkese teşvik çıkacak diye bir durum yok ancak Bilecikliler bu konuda daha şanslılar.Devlet teşviki Bilecikli öğrenciler için bulunmaz bir fırsat… Çünkü Bilecik merkezde teşvik kapsamındaki tek özel lise olmamız ve nüfus göz önünde bulundurulduğunda belki de teşvike başvuran bütün öğrenciler bundan yararlanacaktır diye düşünüyoruz. Öğrencilerimizin bu fırsatı değerlendirmelerini ve 2 Eylül’e kadar mutlaka başvurmalarını isteriz. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyen veli ve öğrencilerimiz lisemize uğrarlarsa yardımcı oluruz.Bu arada lisemize Fen, Anadolu, Anadolu Öğretmen, özellikle  Meslek ve İmam Hatip liselerinin her sınıfından öğrenci kayıtlarımız devam ediyor. Bu vesile ile özellikle meslek liselerine üniversite kapısını da aralamış bulunuyoruz. Bilecik halkına BİLECİK SINAV LİSESİ olarak en iyi hizmeti vereceğimize inanıyor; halkımızın göstermiş olduğu yoğun ilgi için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 21.08.2015 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle