ÇOCUKLARI BU HALE GETİREN OLAY NE ?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya konulan "Lider Çocuk Tarım Kampı"nın Bilecik'te ikincisi başladı.

04 Haziran 2015 Perşembe 05:41
1352 Okunma
ÇOCUKLARI BU HALE GETİREN OLAY NE ?

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya konulan "Lider Çocuk Tarım Kampı"nın Bilecik'te ikincisi başladı.

 

 

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya konulan ve 81 ilde yapılan "Lider Çocuk Tarım Kampı"nın Bilecik'te ikincisi başladı. Kamp hakkında bilgi öğrencilere bilgi veren Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, "Lider Çocuk Tarım Kampı"nın 2’inci yılında yeni öğrencileri ile tanışmakta olduğu için duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. 

 

 

 

 Yıldız, “Burada sizleri 4 gün boyunca misafir edeceğiz. Şube Müdürleri ve ilgili arkadaşlarımız bu süre boyunca sizleri hem gezdirecek hem bilgilendirecek. Gıda, bizim yaşamamız, büyümemiz, gelişmemiz ve iş yapabilmemiz gerekli olan bütün besin maddelerini içerir. Büyümeniz için protein içeriği fazla olan gıdaları özellikle de hayvansal protein içerikli gıdaları tüketmeniz gerekir. Bunları da et, süt, yumurta, peynir, tereyağı, yoğurt gibi gıdalardan karşılayabilirsiniz. Bu gıdaları tüketmezseniz fiziksel ve beyinsel olarak güçlü olamazsınız” dedi.

 

 

 

  “GAZLI İÇECEKLERDEN VAZGEÇİN, BUNLARIN YERİNE SEZONUNDA İSE MEYVE YİYİN DEĞİLSE MEYVE SUYU TÜKETİN”

 

  Öğrencilere gıda konusunda tavsiyelerde bulunan İl Müdürü Yıldız, “Sağlıklı bir beslenme için gazlı içeceklerden vazgeçin, bunların yerine sezonunda ise meyve yiyin değilse meyve suyu tüketin. Yediğine içtiğine dikkat et, güvenilir gıda tüket. Etiketsiz gıda almayın. Aldığınız gıdaların son kullanma tarihlerine dikkat edin, ambalajları yırtılmış ve bombaj yapmış yiyecekleri almayın” dedi.

 

 

 İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak belirlenen program çerçevesinde İlköğretim 4. Sınıf öğrencilerine 3 gün sürecek bir etkinliğin çeşitli gıda sektörlerini gezecekler. İlk günde çocuklar Tarım Kredi Kooperatifi Bilecik Şubesini gezerek kooperatif hakkında bilgi aldılar. Ardından tarım ürünlerinin gıdaya dönüştüğü bir yemek fabrikasını hijyenik bir ortamda gezme imkanı buldular.

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 04.06.2015 05:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle