ÇIĞIR AÇAN PROJELER ARASINDA BİLECİK İMZASI

Dünya çapında genç ve üstün yetenekli bilim kadınlarını keşfetmek amacıyla 16 yıldır yürüten L'Oreal, 'Bilim Kadınları İçin' projesi kapsamında burs almaya hak eden 6 bilim kadını belli oldu.

15 Mayıs 2014 Perşembe 12:59
2689 Okunma
ÇIĞIR AÇAN  PROJELER ARASINDA BİLECİK İMZASI

 Dünya çapında genç ve üstün yetenekli bilim kadınlarını keşfetmek amacıyla 16 yıldır yürüten L'Oreal, 'Bilim Kadınları İçin' projesi kapsamında burs almaya hak eden 6 bilim kadını belli oldu.

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Makine ve İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurcan Çalış Akbaş, bu 6 bilim kadını arasına Seramik ürünlerde antimikrobiyal çalışması ile girmeyi başardı. 

 

                    KENDİ KENDİNİ TEMİZLEYEN YÜZEYLER PROJESİ 

Bilecik Üniversitesi Makine ve İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurcan Çalış Akbaş; Seramik ürünlerde antimikrobiyal ve süperhidrofobik yüzey eldesi üzerine çalışıyor. Araştırması ile seramik iç/dış cephe kaplamalarında ve sağlık gereçlerinde (lavabo, klozet) kullanılan ürünlerin kolay temizlenebilmesine veya kendi kendini temizleyebilmesine imkân verecek, aynı zamanda antimikrobiyal özellik gösterecek yeni yüzey tasarımlarının ekonomik yöntemlerle geliştirilmesini hedefliyor. Bizim anlayacağımız tabirle yüzeylerde mikropların üremesini engellemeyi amaçlıyor. Bu sayede hijyen için zararlı kimyasallar kullanmak zorunda kalmayacağız.

                           ÖDÜL 15 BİN DOLAR 

Her yıl altı kadınının seçildiği yarışmanın bu yılki sonuçları, İstanbul'da açıklandı. Ege, Ankara, Hacettepe, Bilecik, Muğla ve Marmara üniversitelerinden 6 bilim kadını L'Oreal Türkiye'den 15 bin dolarlık burs kazandı. Binlerce proje arasından ipi göğüsleyen isimler,

Ankara Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Bala Gür Dedeoğlu,

Hacettepe Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Eda Çelik Akdur,

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Derya Burcu Hazer,

Ege Üniversitesi'nden Doç. Dr. Şule Erten Ela,

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Doç. Dr. Nurcan Çalış Açıkbaş,

Marmara Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Asuman Çelik Küçük oldu. 

 

Kaynak: Akşam ve Sabah Gazeteleri

Son Güncelleme: 15.05.2014 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle