CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ FAİK TUNAY İLİMİZE GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Faik Tunay, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bilecik’e geldi.

15 Temmuz 2014 Salı 09:22
1467 Okunma
CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ FAİK TUNAY İLİMİZE GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Faik Tunay, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bilecik’e geldi.  

  İlk olarak CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Tunay, burada düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na tam destek verdiklerini bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkenin kaderinin belirleyeceğini belirtti.

 

 

  Toplantının ardından kentteki çeşitli dernek ve sivil toplum örgütlerini ziyarete başlayan CHP'li Milletvekili Faik Tunay, ilk ziyaretini Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar’a yaptı. Ziyaret sırasında konuşan Tunay, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ortak adayı olması konusuyla ilgili olarak, "Bu iki parti 1980 öncesi birbiriyle kanlı bıçaklıydı ve Türkiye'nin sağ sol kavgalarında karşı saflarda olan insanlardı. Bugün bu 30 küsur yıl sonra iki parti birleşiyor ve ortak bir aday çıkarıyor. Dünya değişiyor, insanlar değişiyor. Bu açıdan bakmak lazım. Ben size sorsam 'muhtarlarım siz en çok neden şikayet edersiniz'? Dersiniz ki, siyasilerin  kavgası, gürültüsü, birbirlerine kötü söz kullanması, uzlaşmaması, anlaşmaması, ama alın size uzlaşma.

 

 

 Adayın bilgisi, birikimi, yıllarca yaptığı görevleri Türkiye'yi İslam aleminin tamda kalbinde başarıyla temsil etmiş, Anadolu değerlerinden uzak olmayan Ekmeleddin bey, ne bir paşa çocuğu ne de bir aristokrat çocuğu. Yozgatlı bir babanın evladı. Ekmeleddin bey, Anadolu insanıyla, değerleriyle barışık, insanların dilinden anlayan bir aday ve ilk defa milletimiz oy verecek. Hayırlısı olsun. Kavgasız, gürültüsüz, polemiksiz bir seçim olsun.

 

 

 Biri kazanacak, biri kaybedecek. Kazanan Türkiye olsun. Sıkı AKP’li olanlar bile 'Ben oyumu Tayyip'e veriyorum' diyenler bile Ekmeleddin beye leke atamıyorlar. Çünkü adamın eleştirilecek yönü yok. Çünkü polemiğe girmiyor. Söylenecek bir şey yok” dedi.

  Tunay, konuşmasının ardından diğer dernek ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmek üzere Bilecik Muhtarlar Derneği'nden ayrıldı.

 

Son Güncelleme: 15.07.2014 09:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle