CHP GENÇLİK KOLLARI SOMA İÇİN BİR MESAJ YAYINLADI

Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Soma’da yaşanan maden faciası dolayıyla bir mesaj yayımladı.

17 Mayıs 2014 Cumartesi 16:15
803 Okunma
CHP GENÇLİK KOLLARI SOMA İÇİN BİR MESAJ YAYINLADI

 Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Soma’da yaşanan maden faciası dolayıyla bir mesaj yayımladı.

 Yayımlanan mesajda, “ Bugün burada Soma’da  yaşanan faciaya haklı tepkisini koymak  için gelen vatandaşlarımıza bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Evet, hayatımızda “Keşke”ler olmasa desek de, keşke gerekli tedbirler ve uyarılar dikkate alınmış olsaydı da 900 TL maaşla çalışan emekçi kardeşlerimiz bu ihmalin bedelini canlarıyla ödememiş olsalardı da biz bu konuşmayı yapmıyor olsaydık.

 Bir şeye dikkat çekmek istiyoruz. 300 e yakın (ki sayısı henüz daha netleşmemiş olan yüzlerce insanımız olduğundan bahsediliyor bu da ayrı bir muammadır) ekmek kavgası için bedelini canıyla ödeyen maden işçilerimizin ölmesi bize toplum olarak ders vermelidir.Hiçbir şey insan hayatından daha değerli olmamalıdır.Somada ölen vatandaşlarımızın anısına biraz saygı duyuyorsa eğer gerekli merciler, göz göre göre yapılan bu ihmallerin araştırılması ve kamuoyunun bu konuda aydınlatılması gerekmektedir. Bunun takibini sağlamak boynumuzun borcudur. Ocak sahibinin siyasi uzantılarından, ocağın çalışamayacağı yönündeki raporlara rağmen halen çalışıyor olması, hükümetin aciz kaldığı gerçeğini ortaya koymaktadır. Nitekim  elim kazadan 15 gün önce CHP milletvekili Özgür Özel’in bu konuda TBMM de verdiği önergenin iktidar milletvekillerinin oyları ile reddedilmesi aslında gizlenmek istenen gerçeği ortaya çıkarmaktadır. İşte bu husus acımızı daha da artırmış acı ile öfkeyi birleştirmiştir.

 Bedelini canlarıyla ödeyen maden işçilerinin çıkardığı kömürleri bu emeği iktidar mensupları seçim yatırımı olarak kullanırken bizler sessiz kaldık. Bizim bu sessizliğimiz baskıcı iktidara cesaret vermiştir. 

Bu sessizliğin bozulması için daha kaç can alınmalı, bu gidişata dur demek için daha kaç kişi canıyla bedel ödemeli…

Soma maden ocağında şehit olan emekçi kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilerken şunu da belirtelim ki Sessiz çoğunluklar olarak artık bu gidişata dur diyeceğimizi tüm kamuoyuna haykırıyoruz "diye belirttiler.

CHP BİLECİK İL GENÇLİK KOLLARI

Son Güncelleme: 17.05.2014 16:15
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHPSoma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle