CHP 91. YIL DÖNÜMÜNE 91 KİŞİ TOPLAYAMADI

09 Eylül 2014 Salı 13:22
1699 Okunma
CHP 91. YIL DÖNÜMÜNE 91 KİŞİ TOPLAYAMADI

Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatı kuruluşlarının 91. Yıldönümünü Atatürk anıtına çelenk koyarak kutladı.  

 

 

  İl binasında toplanan partililer Cumhuriyet Caddesi üzerinden Cumhuriyet meydanına gelerek burada bulunan Atatürk anıtına çelenk koyarak, saygı duruşu ve istiklal marşı söylediler. 91. kuruluş yıldönümünü kutalayan Bilecik CHP İl örgütü 91 kişiyi toplayamayıp yaklaşık 70 kişi ile kutlamaya katıldı.

 

 

  Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet, 9 Eylül partilerinin kuruluş yıldönümü olduğunu ve bugün CHP’nin 91 yıldır süre gelen bir mücadele verdiklerini söyledi. Bağımsızlık uğruna verilen mücadelede dökülen kan, dökülen gözyaşı ve başarıya ulaşan bir mücadele CHP tarihi Türkiye olduğunu ifade eden Karaahmet, “ Türkiye  tarihi Cumhuriyet Halk Partisidir. Bakınız dünyada eşi benzeri olmayan ciddi bir emperyalizm mücadelesi ciddi bir bağımsızlık mücadelesi meşalesinin yakıldığı dirilişin yapıldığı bu coğrafyanın içinden çıkmış. Bir liderin oluşturduğu ve dünyaya örnek olmuş. 6 okuyla siyasi gücünü ortaya koymuş bir partidir. Ülkeye bağımsızlık mücadelesi veren bu coğrafyaya bağımsızlığı getiren emperyalizme karşı dünyaya örnek olmuş bir siyasi oluşumdur. Yine aynı şekilde en büyük yenilgim en büyük başarımdır diyen 2. Liderimizin önderliğinde çok partili siyasi yaşamı getiren ve ciddi anlamda kendi elleriyle kendi iktidarını devir eden ve Çankaya başkanlığına gururla onurla yürüyen 2’inci liderimizin olduğu ve ciddi anlamda demokrasi için temellerini atan bir siyasi kuruluştur”.

  “HAKLARI KORUYAN ANAYASAYI GETİREN BİR SİYASİ OLUŞUM CHP’DİR”

  3’üncü Genel Başkanları ile beraber bu topraklarda sosyal demokrasiyi getiren grev sözleşmesi, işçi haklarını koruyan Anayasaya getiren bir siyasi oluşum olduğunu belirten Karaahmet, “Cumhuriyet Halk Partisi yine aynı şekilde darbelere karşı direnen bir siyasi kuruluştur Cumhuriyet Halk Partisi. Darbelerden sonra malına mülkine el konulan öteleştirilen üyeleri hapislere atılan sırf Cumhuriyet Halk Partisi kimliğini taşıyor diye sürülen ailesinden uzaklaştırılan ancak buna rağmen yok edilmek istenirken tekrardan alevlenen ve kurulan siyasi bir yapıdır Cumhuriyet Halk Partisi. Ülkenin Güney Doğusunun işgali engelleyen bir siyasi yapıdır Cumhuriyet Halk Partisi. Ve günümüze geldiğimizde Türkiye’de yıkılmayan Türkiye’de mücadeleye son vermeyen Türkiye’de her koşul altında kendi ilkelerini ve bağımsızlık ruhunu koruyarak 12 yıllık iktidara kafa tutan tek siyasi yapıdır Cumhuriyet Halk Partisi. Bu partinin bu siyasi oluşumun üyesi olan gurur vericidir onur vericidir. Şimdi gelinen mücadele sonucunda gelinen noktada 91 yıllık gelinen noktada Cumhuriyet Halk Partisi sevdası Türkiye’dir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’dir sevdamızda Türkiye’dir”.

 

 

  “ELBETTE HER KARANLIĞIN SONUNDA GÜNEŞ DOĞACAKTIR”

  Konuşmasının devamında Karaahmet, elbette her karanlığın sonucunda güneşin doğacağını, her çıkışın bir inişi olacağını ifade ederek, “ Cumhuriyet Halk Partisi örgütleridir gelinen yine sizlerdir. Kurtuluş savaşı döneminde bir kemal çıktı bu coğrafyayı bu halkı emperyalistlere karşı bunları attıysa bu coğrafyada emperyalistleri attıysa İzmir’e Ege’ye  şimdi aynı şartlar altında bu bağımsızlık ruhuyla bu bağımsızlık anlayışıyla elbette emperyalizmin şimdiki kuşaklarını iktidardan kovacak ve Türkiye Cumhuriyet Halk Partisi ile nefes alacak hiç endişem yok hiç kaygım yok. Bakınız iki gün önce olağan üstü kongreden çıktık Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’ye demokrasi dersi verdi. Cumhuriyet Halk Partisi yine Türkiye’ye yaptığı kurultayla yaptığı kongrelerle demokrasi dersi verdi. Genel Başkanımız aynı hızıyla çalışmalarına devam ediyor oluşan yönetim aynı hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Elbette siyasi partilerde başarıya ulaşmanın yolu tartışmadır. Elbette birbirimizle tartışacağız elbette konuşacağız elbette çıkış yolu bulacağız. Herkes ama herkes önümüzdeki 8-9 ay içerisinde Türkiye’nin geldiği noktayı düşünerek tek bir hedefe kitleneceğiz hiç kimsenin ülkenin orduları dağıtılırken ülkenin tersaneleri ülkenin çocukları sokaklarda vurulurken öldürülürken garip iktidar halkalarıyla partinin yıpratmasına izin vermeyeceğiz.

 

  “CHP PARTİ MECLİSİNE BİLECİK’TEN BİRİNİ GÖNDERDİK"

  Konuşmasının sonunda CHP Parti Meclisine Bilecik’ten birini gönderdiklerinin dile getiren Karaahmet, ”Buradan değerli arkadaşı tebrik ediyorum buradan bu örgütü tebrik ediyorum Cumhuriyet Halk Partisi kurultaydan sonra 2’inci büyük organına şuanda ilimizden birini gönderdik. Arkadaşlar bunun mutluluğunu da yaşıyoruz. 60 kişilik olan yere partimizden ilimizden birini gönderdik bunun mutluluğunu bunun onurunu yaşıyoruz. Bu öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi sonrada Bilecik içinde büyük bir şeydir ve tekrar tekrar diyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi 91. yılı kutlu olsun ve şunu diyorum Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki dönemde iktidar olacaktır. Elimizden gelen her şeyi yapalım destek olalım her zaman birbirimize omuz verelim. Birlik ve beraber olacağımızdan hiç şüphem yok hiç merak etmeyin 2015 genel seçimleri bizimdir. Hepinizi selamlıyorum yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

 

Son Güncelleme: 09.09.2014 13:22
Anahtar Kelimeler:
CHP91YılDönümü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle