ÇAMUR AT İZİ KALSIN

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Bilecik İl Başkanı Mehmet Karuk, “Bugün burada basında yer alan bir habere açıklık getirmek ve tepkimizi dile getirmek için toplandık. Hepimizin şu dönemde ortak tepkisi ve kaygısı bu hain FETÖ terör örgütüdür” dedi.

30 Temmuz 2016 Cumartesi 11:25
3506 Okunma
ÇAMUR AT İZİ KALSIN

    Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Bilecik İl Başkanı Mehmet Karuk, “Bugün burada basında yer alan bir habere açıklık getirmek ve tepkimizi dile getirmek için toplandık. Hepimizin şu dönemde ortak tepkisi ve kaygısı bu hain FETÖ terör örgütüdür” dedi.

 

 

     MHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Karuk, geçtiğimiz günlerde İHA muhabirinin servis ettiği “FETÖ operasyonu kapsamında MHP İl Genel Meclis Üyesinin amcaoğlu açığa alındı” haberine karşı il başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamasına dün gerçekleşen terör saldırısını lanetleyerek başlayan Karuk, “Başımızdaki bu terör yuvaları ve şer odaklarını inşallah birlik ve beraberlik içerisinde yok edeceğiz. Bugün burada basında yer alan bir habere açıklık getirmek ve tepkimizi dile getirmek için toplandık.

 

 

      Hepimizin şu dönemde ortak tepkisi ve kaygısı bu hain FETÖ terör örgütüdür. Devletin her kademesine sızmış bu örgütün mensuplarına yönelik operasyonlar sürmektedir. Bu temizleme çalışmasında mecliste bulunan ve halkın iradesini temsil eden partinin mensupları olarak bizlerde demokrasiye sonuna kadar sahip çıktık ve çıkmaya devam ediyoruz. Genel Başkanımızı Sayın Devlet Bahçeli'nin bu sürecin öncesi ve girişimin gecesi ve sonrasında ki tutum ve söylemleri ülkücü camianın tarafını net bir şekilde ortaya koymuştur. Yıllarca yaptığımız mücadele, Genel Başkanımızın düne kadar FETÖ örgütü için hükümeti yıllarca, defalarca uyardığını ancak hükümet kanadından nasıl tepkiler alacağı hepimizin malumudur" dedi.

 

 

 "Yüce adaletimize güvenimiz tamdır"

 

    Gelinen noktada ‘at izinin at izine’ karıştığını belirten Karuk, "Ancak gelinen noktada görüyoruz ki at izi at izine karışmış durumdadır. Tüm devlet kurumlarında ve bu örgüte himmet adı altında destek olanların kimler olduğunu hep birlikte görebiliyoruz. Sonrasında yapılacak yargılamalar sonrasında ise verilecek hükümler gerçek sorumluların ilanı olacaktır. Bu konuda yüce adaletimize güvenimiz tamdır" dedi.

 

 

  “Bizler onların yakınlarından bile geçmedik”

 

   Bilecik'te de her gün yeni bir gözaltı ya da görevden alma yaşandığını anlatan Mehmet Karuk, sözlerine şöyle devam etti:

     "Geçtiğimiz günlerde Bilecik basınımızda İl Genel Meclis Üyemiz Osman Varolu'nun amcasının oğlunun da, çalıştığı kamu kurumundaki görevinden alındığı haberi yer aldı. Bu haber verilirken, art niyet olarak düşünmek istemiyoruz ancak maalesef bir ihmal sonucu olsa gerek her türkü şer odakları ve terör örgütlerinin karşısında dimdik duran onurlu partimizin logosu kullanılarak bir algıya yol açmak istenmektedir. Bilecik İl Başkanlığı olarak bu yapılan kınıyoruz ve basın kurumlarımızın daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Kimse parti ile alakalı olmayan bir durumun içerisine ne Milliyetçi Hareket Partisi'ni ne de ülkücü camiayı çekmeye çalışmasın. Daha düne kadar Bilecik'te bile bu örgütün destekçileri, himmetçileri, eğitimcileri ve kurumları ile kol kola gezerken bizler onların yakınlarından bile geçmedik. Bunun böyle bilinmesi ve görmezden gelenlerin akıllarını başlarına devşirmeleri gerekmektir.”
 
 
 

 

  "Birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek bu tür davranışlardan kaçınılmalıdır"

 

    MHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Karuk'un açıklamasının ardından geçtiğimiz günlerde Gölpazarın’da görevden alınan Zeki Varolu’nun amca oğlu MHP Bilecik İl Genel Meclis Üyesi Osman Varolu bir açıklama yaptı.  15 Temmuz'da ülkenin birliğine ve dirliğine yönelik gerçekleşen hain kalkışmayı da lanetlediğini belirten Varolu, “Geçtiğimiz günlerde, FETÖ terör örgütü kapsamında gerçekleşen bir görevden alma olayına adımın kullanılarak ve partimle alakalıymış gibi gösterilerek basında yer almasını kınadığımı belirtmek istiyorum.

 

 

     Henüz daha soruşturma  kapsamında olan bir olayda kişilerin suçları bile kanun önünde kesinleşmemişken adımın ve partimin ambleminin kullanılarak haber yapılması Bilecik kamuoyunda partimin ve şahsımın darbecilerin yanındaymış gibi bir algıya neden olmaktadır. Bu yapılan Türk kamuoyu ve Bilecik kamuoyuna yanlış ve maksatlı yönlendirme olarak algılanmaktadır. 

 

 

     Birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek bu tür davranışlardan kaçınılmalıdır. MHP Yenipazar Kurucu üyesi olarak siyasete başladığını belirten Varolu,  "Daha sonra ilçe başkanlığı görevini yürüttüğüm, en sonunda ise İl Genel Meclisi üyesi olarak seçilmiş biri olarak milliyetçi hareket ve ülkücü bir hareketin içerisinde yer aldığım bilinmelidir. Maksadını aşan bu haberleri tasvip etmediğimiz gibi bir milletin birliğine bütünlüğüne karşı gerçekleşen her türlü fiile esefle kınıyorum. Habere konu olan diyanet kurumunda çalışan bir kişiyken partimin logosunun kullanılmasına anlam veremiyorum. Amaç şahsıma ve partime zarar vermekse kimse bu amaca ulaşamayacak. Partimizin ambleminin böyle bir habere alet edilmesi karşısında hukuk yollarına başvuracağımızı da belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

  ‘Çamur at izi kalsın’

 

 

   Öte yandan haberi yayına veren İHA Bilecik muhabiri hiçbir şekilde MHP logosu kullanmamıştır. Logoyu kullanan kentin yerel gazetesi aynı zamanda İHA abonesi Sakarya Gazetesi www.bilecikhaber.com.tr adlı sitesinde “Logoya Gösterilen Hassasiyet, Ezan’a Gösterilmedi!” haberiyle gerekli açıklamayı yapmış bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı başkanın açıklaması ‘Çamur at izi kalsın’ politikası çerçevesindeyken, haber sitemize atılan bu iftiranın sonradan değiştirilmeye çalışmasıyla hiç bir şekilde kapanmayacaktır. 

Son Güncelleme: 30.07.2016 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle