BU DURUŞMA BİTMEZ

Şişecam Grubuna bağlı Camiş Madencilik ile Kristal İş Sendikası arasında ‘Yetki ve İşkolu’ belirlemesini üçüncü duruşması yapıldı.

31 Mart 2015 Salı 12:16
2577 Okunma
BU DURUŞMA BİTMEZ

 Şişecam Grubuna bağlı Camiş Madencilik ile Kristal İş Sendikası arasında ‘Yetki ve İşkolu’ belirlemesini üçüncü duruşması yapıldı.

 

 

  Bilecik Cam-İş Madencilik A.Ş. çalışanlarının, Bursa Kristal -İş Sendikası'na üye oldukları dolayısıyla çalıştıkları iş yeri ile sendika arasında “Yetki ve İş” kolu duruşması bugün Bilecik Adliye Sarayında üçüncü mahkemesi görüldü.

 

 

  Duruşma, “Yetki” kolunun İstanbul Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'ne yazılan müzakere cevabın gelmemesi üzerine 9 Haziran 2015 tarihine ertelendi. 

  Mahkeme çıkışı açıklama yapan, Kristal-İş Sendikası Eskişehir Bölge Temsilcisi İsmail Ayer, Kristal-İş Sendikası’nın ve işçilerin Bilecik Cam-İş Fabrikasının maden hazırlama iş yeri için sürdürmüş oldukları sendikal örgütlenme mücadelesini yetki aşamasında Şişe Cam işverenin itirazı üzerine mahkemelik olduklarını belirtti. Ayer, “İşçilerinin haklarını vermek yerine onları mahkemelerde süründüren, işten atıp, açlığa mahkum eden zihniyetle mücadelemiz sürecektir. Bu anlayışın ve yapılanın yanlış olduğunu bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyorum. Anayasanın ve yasaların önünde haklı olduğumuzu biliyoruz. Yasaların ve hukukun ardından dolanmaya çalışmak fayda etmeyecektir. İş koluna yapılan itirazda çoğunluk tespitine yapılan itirazda yersiz ve gereksizdir diyoruz. Bugün iki ayrı mahkememiz vardı ve yetki ile ilgili çoğunluk tespitine itiraz, bu itiraz toplu iş sözleşmesi yapılmasına karşı açılmış bir mahkemedir” dedi.

 

 

  Duruşmayı izleyen CHP Bilecik milletvekili aday adayı Yaşar Tüzün, Şişe Cam çalışanlarına bu haklı mücadelelerine katkı vermek amacıyla bulunduklarını belirtti.

Son Güncelleme: 31.03.2015 12:16
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKşişecamDumuşma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle