BİLECİK'TE KEMOTERAPİ ÜNİTESİ KURULDU

Bilecik Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Kemoterapi Ünite servisi, yapılan açılış töreni ile hizmete girdi.

24 Aralık 2014 Çarşamba 13:52
2477 Okunma
BİLECİK'TE KEMOTERAPİ ÜNİTESİ KURULDU

Bilecik Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Kemoterapi Ünite servisi, yapılan açılış töreni ile hizmete girdi. 

 

 

  Düzenlenen açılış törenine, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Bilecik Şeyh Edebali Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Hastane Başhekimi Op. Dr. Burak Öztop ve hastane çalışanları katıldı. Protokol üyelerinin ortaklaşa kestikleri kurdele sonrası Bilecik Devlet Hastanesi Kemoterapi Ünitesi hizmete girdi.

 

 

  Açılış sonrası konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, bu imkanların Bilecik’te varlığının bir ilk olduğunu belirterek, “Burayı da tercih edenler çıkacaktır. Yine temennimiz buraları en az kullanalım. Hiçbir vatandaşımız bu hastalığa yakalanmasın. Ama yakalandıktan sonra da bu imkanı kullanmasında fayda var. Görülen malzeme dışında bir de eğitim boyutu vardı arkadaşlar onu da tamamladılar. Hem doktorlar, hem hemşireler olarak bu eğitimi, bu sağlık hizmetini verecek eğitimi aldılar” dedi.

 

  AYDA 66 HASTAYA YETECEK ÜNİTE

 

  Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Burak Öztop ise, ayda 66 yeteceğini bir ünite açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bilecik'te 70 ile 80 arası kanser hastası ve bu hastalığa bağlı kemoterapi gören hastamız var. Bunların hepsi buraya gelse bile şuanda burası yetecek. Büyüdüğü takdirde elimizde koltuğumuz ve cihazımız mevcut ve genişletebileceğimiz ekibimiz mevcut” dedi.

  Bilecik Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan ise; bir takım çalışmalar yapacaklarını belirterek, “Ama burada çalışmalar konusunda bize gerçekten en büyük desteği ve yardımı siz verebilirsiniz. Böyle bütün arkadaşlarla burada böyle bir birimi açtık.  İnşallah bundan sonra bu hizmete ihtiyacı olanları biz burada ağırlamak istiyoruz” dedi.

 

 

  21. YÜZYILIN EN ÖNEMLİ HASTALIĞI KANSER

 

Konu hakkında Bilecik Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada, 21. yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından bir olan kanser hastalığına günümüzde her 3 kişiden birinin yakalandığını belirtti. Açıklama şöyle denildi;

  “En sık görülen ölüm nedenlerinin başında gelen kanser hakkında yapılan araştırmalara göre kansere yakalanan hasta sayısı tüm dünyada giderek artmakta ve bu artış ülkemizde de görülmektedir. Ülkemizde 2002 yılında kanserden ölüm oranı yüzde 12 iken 2012 yılında yüzde 20’lere ulaşmıştır. Bu durum uzun ve zor tedavi süreci nedeniyle hastaları, yüksek tedavi maliyeti ile ülkeyi önemli derecede etkilemektedir. Kanser hücrelerinin büyüme ve çoğalmalarını önlemek ya da yok edilmeleri sağlamak için, anti-kanser ilaçlarla yapılan tedavi biçimine kemoterapi denir. Kemoterapi ilaçlarını vücuttaki uygulama şekli ağız yolu, damar yolu, enjeksiyon yolu gibi farklı yollarla olabilir. Bu ilaçlar kan yolu ile dağılarak tümör hücrelerine etki eder, büyüme ve çoğalmalarını durdurur. Ancak bu ilaçların sağlam hücrelere ve vücuda da olumsuz etkileri olmakta ve tedavi sürecini hastalar için zorlaştırmaktadır.

 

 

Bu kapsamda ilimizde ikamet eden hastalarımızın, başka illere gitmeleri, sıra beklemeleri ve tedavi sonrası etkileri ile ikametlerinin olmadığı yerlerde mücadele etmeleri yaşamlarına ilave olumsuzluklar eklediğinden, tedavi sürecini daha konforlu hale getirmek için Bilecik Devlet Hastanemizde kemoterapi hizmeti sunulması kararlaştırılmış ve kemoterapi ünitesi açılmıştır. Türkiye genelinde olduğu gibi kemoterapi ünitemizde de kanser hastalarımıza kemoterapi uygulanması yapılabilecektir.

 

 

Kemoterapi ünitemizde ileri teknoloji ürünü cihazlarla el değmeden ilaçlar hazırlanabilmekte ve İç Hastalıkları Uzman Hekimi, kemoterapi konusunda eğitim almış hemşire nezaretinde bu ilaçlar uygulanabilmektedir. Ünitemizde başlangıç için üç koltuk planlanmış olup; ünitemiz ayda 150-200 arası tedavi seansına kadar ihtiyacı rahatlıkla karşılayabilecek durumdadır. Hastalarımız; hastalıklarını belirten bir belge, tedavi protokolü, kemoterapi aldığını belirten belge ile kurumumuza başvurdukları takdirde, birimimiz daha önce tedavi aldıkları kurum ile irtibata geçecek ve uygun görülen hastaların tedavisi ünitemizde yapılacaktır”.

Son Güncelleme: 24.12.2014 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle