BİLECİK’TE “10 ARALIK İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ GÜNÜ” KUTLANDI

Bilecik’te “10 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi Günü” dolayısıyla bir program düzenlendi.

11 Aralık 2015 Cuma 06:08
2019 Okunma
BİLECİK’TE “10 ARALIK İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ GÜNÜ” KUTLANDI
Bilecik’te “10 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi Günü” dolayısıyla bir program düzenlendi.  
 
 
    Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Malhun Hatun Ortaokulu tarafından tertip edilen “10 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi Günü” programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkan Vekili Kadir Şentürk, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, kurum müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve öğretim üyeleri katıldı.
 
 
 
   Açılış konuşması yapan Malhun Hatun Ortaokulu Müdürü Hüseyin Çetinkaya, tarih boyunca bir çok fikir akımı, siyasi düşünce ve yönetim şekilleri ortaya atıldığını belirterek, “Tümünde de yanlış veya doğru, insanların mutlu yaşamaları amaçlanmıştır. 1948 yılında imzalanan İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, 1950 yılında imzalanan İnsan Hakları Sözleşmesi, insanların onurunu, hürriyetini ve yaşama hakkını garanti altına almıştır.
 
 
   İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda ki kabulünün 67'nci yılı olan bugünün yüzyıllar boyunca süren bir mücadelenin ürünü olarak, insanların doğuştan eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden, uluslararası bir belgenin kabul edilişinin kutlandığı bir gündür. Türk Milleti, insan hakları konusunda temiz bir geçmişe sahiptir. Yüzyıllarca farklı millet, din ve ırktan insanları bir arada barış içinde yaşatabilmişizdir.
 
 
   Biz 15'inci yüzyılda Avrupa'dan kaçan Yahudilere, Araplara, yakın tarihimizde Saddam'ın zulmünden kaçan Iraklı kardeşlerimize, Suriye'de iç savaştan kaçan Suriyeli kardeşlerimize kucak açmış, hoşgörülü, onurlu ve yardımsever bir milletiz. Milyonlarca masum insanları katleden insanları görüyor ve kınıyoruz” dedi.
 
 
 
    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Araştırma Görevlisi Çağdaş Zarplı ise konuşmasında, insan hakları ile ilgili bilgi verdi. Her şeyden önce insan hakları dedikleri kavram, evrensel niteliği olan bir konu olduğunu anlatan Zarplı, konuşmasına şöyle devam etti:
 
 
   “İnsan haklarının kaynağı doğal hukuktur. Ama doğal hukuktan aldığı bu kaynakla birlikte, ulusal sınırları aşan bir nitelik arz eder. Bu çerçevede insan haklarının bu evrensel niteliği bizim de bugünü kutlamamızın aslında bakarsanız bir sebebini oluşturur. İnsan haklarıyla ilgili olan bu evrensel durum aslında bakarsanız Birleşmiş Milletlerle sınırlı bir durum değildir. Bölgesel teşkilatlanmalar Afrika'da, Amerika'da ve Avrupa'da İnsan Hakları üzerinde ortak metinler olmasını gerekli kılmıştır.”
 
 
 
   Konuşmaların ardından Malhun Hatun Ortaokul öğrencisinin "Yaşanası Bir Dünya" adlı şiirin sunumu, sinevizyon gösterimi, Malhun Hatun Ortaokul öğrencileri tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin maddelerinin okunması sonrasında "Tuhaf Kadın ve Zenci Adam" adlı sunum yapıldı. Malhun Hatun Ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan "Bizler Dünya Çocukları" adlı oratoryo gösterisi ile 10 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi Günü” programı son buldu.
 
 
   Program sonunda kompozisyon ve resim yarışmasında derece alan öğrencilere Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ve Bilecik Belediye Başkan Vekili Kadir Şentürk tarafından hediye çekleri  verildi.
 
 

Son Güncelleme: 11.12.2015 06:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle