BİLECİKLİLER EN ÇOK HANGİ İLDE YAŞIYOR

Bilecik’te ikamet edenlerin hangi illerin nüfusuna kayıtlı olduğu yani Bilecik’te yaşayanların hemşeri profili belirlendi.

25 Şubat 2015 Çarşamba 07:14
2135 Okunma
BİLECİKLİLER EN ÇOK HANGİ İLDE YAŞIYOR

TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

  Bilecik’te ikamet edenlerin hangi illerin nüfusuna kayıtlı olduğu yani Bilecik’te yaşayanların hemşeri profili belirlendi. Bilecik’te yaşayanların (yabancı uyruklular hariç)  %65’i Bilecik Nüfusuna kayıtlı olduğu halde, %35’i ise Bilecik dışındaki diğer 80 ilin nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildi. Çeşitli nedenlerle ikamet için Bilecik’i en çok tercih eden 5 il sıralamasında; Eskişehir, Kütahya, Bursa, Sakarya ve Van ili nüfuslarına kayıtlı olan vatandaşlarımızın ikamet ettiği bilgisi verildi.

İkamet için Bilecik’i en az tercih edenlerden sırasıyla; Hakkari, Kilis, Karaman,  Aksaray ve Yalova, illerinin nüfuslarına kayıtlı olan vatandaşlar olduğu tespit edildi.

 Merkez İlçe ile Bozüyük İlçeleri incelendiğinde; Merkez ilçenin %55’i Bilecik nüfusuna kayıtlı iken %45’i ise diğer illerin nüfusuna kayıtlı oldukları görülmektedir. Merkezde en çok Eskişehir ve Bursalı var iken en az Hakkari ve Yalovalı bulunmaktadır.

Bozüyük ilçesinin %64’ü Bilecik nüfusuna kayıtlı iken %36’sı diğer illerin nüfusuna kayıtlı oldukları görülmektedir. Bozüyük de en çok Eskişehir ve Kütahyalı var iken en az Hakkari ve Kilisli bulunmaktadır.

 

BİLECİKLİLER EN ÇOK İSTANBUL'DA YAŞIYOR

 

Bilecik nüfusuna kayıtlı olanların çeşitli nedenlerle ikamet etmek için en çok tercih ettiği ilk beş il sırasıyla İstanbul, Eskişehir, Bursa, Kocaeli ve Ankara olduğu aktarıldı. Bileciklilerin ikamet etmek için en az tercih ettiği iller sırasıyla; Bayburt, Karaman, Artvin, Ardahan ve Kilis oldu.

Son Güncelleme: 25.02.2015 07:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle