BİLECİK’İN DEĞİŞEN YÜZÜ BAYIRKÖY

Her geçen gün gelişmeye devam eden Bayırköy'ün Belediye Başkanı Mustafa Yaman, hayata geçirdikleri projeleri ve halen devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

07 Mayıs 2016 Cumartesi 08:49
1763 Okunma
BİLECİK’İN DEĞİŞEN YÜZÜ BAYIRKÖY

   Her geçen gün gelişmeye devam eden Bayırköy'ün Belediye Başkanı Mustafa Yaman, hayata geçirdikleri projeleri ve halen devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

 

  Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, AK Parti Genel Merkezi'nin Türkiye'deki tüm belediyeleri kapsayan "Gençlik ve Belediye" adı altında proje yarışması düzenlediğini söyledi. Kendilerinin de “Sosyal Tesis ve Havuz” belde belediyeleri kategorisinde yarışmaya katıldıklarını anlatan Yaman, "Sosyal tesis ve havuz projemiz, yeni bitirdiğimiz halı saha, gençlerimize yaptığımız gençlik lokali, sağlıklı yaşam merkezi, yeni başladığımız kapalı spor salonumuz, futbol sahası bunların tamamını bir proje halinde göndermiştik.

 

 

   Onların içinde sağlıklı yaşam merkezi ve havuz projemiz değerli bulunmuş, ödüle layık bulunmuş ve en sonunda da havuz projesinin ilk üç kapsamına alındığı söylendi. Genel merkez bize ‘Başkanım fuarda stant açılacak, fuarda size de yer veriyoruz’ dediler. Biz ödül alacağımızı bilmiyorduk, tahmin de etmedik. Ardından kuracağımız stant için hazırlıklarına başladık. Bu standın hazırlandığı dönemde de biz şunu düşünüyorduk. Biz Bilecikliler genelde sanki bizim yayınlayacak, sergileyecek bir şeyimiz yok gibi geliyor ama öyle değilmiş biz de kendimizi test etmiş olduk orada.

 

 

   Bizim kendi kesme makarnamız, tarhanamız, salçamız, zeytinimiz, zeytinyağımız, köy ekmeğimiz, lokumumuz bunların hepsiyle standımızı açtık. Onun akşamı da Mehmet Özhaseki Bey geldi. Biz tabi standı kurarken oradaki arkadaşlardan dereceye girenlerin çağrıldığını öğrendik. Özhaseki Bey geldi ve ‘Başkanım yarın sabah şu saatte erkenden geliyorsunuz özellikle tebrik ediyorum. Siz Türkiye'de beldeler arasında birinci seçildiniz’ dedi. Bizim tabi çok hoşumuza gitti" dedi.

 


 

  "17 AKADEMİSYENİN 17’SİNİN DE TAM NOTUNU ALARAK BİRİNCİ OLDUK"

 

  Belde belediyeler kategorisinde Türkiye genelinde hazırlanan projeleri 17 akademisyenin değerlendirdiğini aktaran Başkan Yaman, “17 akademisyenin tam notunu alan tek belediye Bayırköy Belediyesi oldu. Bunu Başbakanımız da, "Başkanım tam not almışsınız, tebrik ediyorum" diyerek bizi tebrik etti. Bu güzel bir şey 17 akademisyenin 17’sinin de takdirini almak bizim için çok gurur verici oldu.

 

 

   Bu proje 4 bin metrekarelik bir alanda 2010 yılında başladığımız bir projeydi. İçinde yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, bir açık, bir kapalı düğün salonlarımız, duşlar, tuvaletler, gelin damat odası gibi odalar var. İşletmeci arkadaş burada çocukların eğlenebileceği masa topu, langırt, tramplen falan koyduk. Burası güzel bir tesis oldu. Bölgenin ihtiyaçlarını karşıladığı gibi dışarıdan da çok talep var buraya. Özellikle bayanlarımız Bilecik'ten farklı yerlerden bu fırsatı değerlendiriyor.

 

 

    Fiyatlarımız uygun olduğundan da olabilir bu durum. Çocuklar 2 TL, büyükler 5 TL. Proje ödülümüzü havuzdan aldık inşallah 29 Mayıs’ta da açılışını yapacağız. Bunu resmileştirip halkın resmen hizmetine açmayı da düşünüyoruz" diye konuştu.

 


 

  "BAYIRKÖY SOSYALLEŞİYOR"

 

  Bitmek üzere olan projelerinden bahseden Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, "Şuanda havuza kaydıraklar falan gelecek. Büyük bir park bitirmek üzereyiz meclis toplantımızda da oranın adını Şeyh Edebali Parkı koymaya karar verdik. Sağlık ocağımızı kendi imkanlarımızla yapıyorduk onu bitirmek üzereyiz. İtfaiye aracımızın parasını ödedik bir hizmet aracı olacak yani. Bu projeler devam ederken Bayırköy Belediyemiz için de oldukça önemli Gölet projemiz devam ediyor sizlerin de bildiği gibi.

 

 

    Göletimiz de yüzde 40 aşamasında şu anda. Gölet projemizin etrafına da mesire alanları düşünüyoruz. Biraz sıra dışı yerler yapacağız oraya. Bizlerin seçim zamanında Çılgın Proje diye gündeme gelen demiryolu projemiz inşallah onun içinde yeni bir dosya hazırladık. Oraya alışveriş merkezleri, konaklar, akaryakıt istasyonları, yeme içme yerleri düşünüyoruz. Artık Bayırköy sosyalleşiyor. Şuan fitness salonlarıyla, sağlıklı yaşam merkezleriyle, havuzuyla, halı sahasıyla, parklarıyla beldemiz daha da güzelleşiyor" şeklinde konuştu.

 


 

  "BAYIRKÖYLÜ GENÇLER ŞANSLI"

  Başkan Yaman, Bayırköylü gençlerin bir ağabeysi olduğunu ve onların her zaman yanında olduğunu da söyledi. Yaman, şöyle devam etti:

  "Gençler ve Bayırköyspor için futbol sahamızı projelendirdik. Onun parası da hazır şükür. İnşallah bu senenin sonuna kadar futbol sahasını da gençlerimizin hizmetine sokmak istiyoruz. Bayırköylü gençler şanslı, tesis konusunda sosyal aktivite konusunda. Gençlerimizle geziler devam ediyor.

 

 

   Başarılı öğrencilerimizle her sene olduğu gibi yine bu sene de başarılı öğrencilerimize de geziler düzenleniyor. İnşallah bunların da altından kalkacağımızı düşünüyoruz. Bayırköy için demiryolu beldenin dışına almamız takdirinde çok şey değişecek. Bu Bayırköy için çok önemli, Bilecik için çok önemli. Bizim en büyük hedefimiz o, bir de biz geçen gün halka açık bir değerlendirme toplantısı yapmıştık. Hedeflerimiz vardı ve bu süreçte onlara ulaştık. Ekip çalışması çok önemli. Bizim belediye meclis üyelerimizde 3 tane CHP'li arkadaşımız var, kardeşimiz, ağabeyimiz. Bayırköy için ne yaparız ve herkes ne yapabiliriz, nasıl artı bir proje katarız diye hep birlikte çalışıyoruz. Belediye çalışanlarımız elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor."

 


 

  "VATANDAŞ BAYIRKÖY'E GİTMELİYİZ DİYECEK"

 

  Yöresel ürünler hakkındaki çalışmalardan da bahseden Mustafa Yaman, "Vezirhan Belediyemiz yöresel ürünle ilgili çalışmalara başladı. Birde beldemizin girişine bir vatandaşımız yer açacak ve orada yöresel ürünleri satacak. Birde biz bayanlara yönelik olsun istiyoruz. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Ama genelde bizim o gölettin olduğu yerde biraz daha geliştireceğiz tabi. Yollarda da olacak ama esas gölettin orada olacak. Yani isteğimiz vatandaşımız kalkıp hadi Bayırköy'e gidip kahvaltı yapmalıyız. Bayırköy'e gidip gölettin etrafında oturmalıyız dedirteceğiz. İnşallah buda yakın zamanda olacak" ifadelerini kullandı.

 


 

  "2019’DA HEDEFİMİZİN BAYIRKÖY’ÜN NÜFUSUNUN 4 BİN KİŞİ OLMASI YÖNÜNDE"

 

  Bayırköy için hedeflerinin 2019'da Bayırköy’ün nüfusunun 2 bin 500’den 4 bine çıkarmak olduğunu da kaydeden Başkan Yaman, şunları aktardı:

  “Geçen gün halka açık bir değerlendirme toplantısı yaptık. Ne yazdıysak onu yapıyoruz. Fazlasını yapıyoruz ama eksiğini kesinlikle yapmıyoruz.

 

 

    Birçok hedefimiz vardı ve çoğuna ulaştık. 2019’da geldiğimizde bin 842 nüfusundaydık. Şuanda 2 bin 500 nüfusundayız. Ama bizim hedefimiz 4 bin. Biz geldiğimizden bu yana 700 kişi artmışız. Her sene 100 kişi yani. Bu rakam daha da çok artacak. 2019 hedeflerimizden biride bu.”

 


 

  "TAKIMIMIZ 1. AMATÖR'E ÇIKACAK"

 

  Bayırköyspor'a da değinen Yaman, şöyle konuştu:

  "6 sene Bayırköyspor 1. Amatör’de mücadele verdi ama geçen sene bir talihsizlik oldu ve 2. Amatör Lig’e düştük. Bu sene sıkı hazırlandık. Bir iki takviye yaptık arkadaşlardan. Gençlerimizle oturduk konuştuk. İyide gidiyor 3'te 3 yaptık. Biz 2. Amatör'de kalmayacağız. İnşallah bu sene takımımız 1. Amatör'e çıkacak. Yine gençlerimize sizin aracılığınızla çok teşekkür ediyorum. Bayırköy gençleri çok değişti. Beldesine hayırlı, yararlı şeyler yapıyorlar. Gençliğimiz çok iyi noktada. İnşallah gelecekte daha iyi olacak bu durum. İleride sadece beldesine değil Bilecik'e, ülkesine hayırlı olacak gençlerimiz."

 

Son Güncelleme: 07.05.2016 08:49
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBayırköyGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle