BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİNDE KATLİAM

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan 150’inin üzerindeki çam ağacının kesilerek yerine oturma alanı yapılması büyük tepki topladı.

20 Eylül 2016 Salı 09:39
8734 Okunma
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİNDE KATLİAM

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan 150’nin üzerindeki çam ağacının kesilerek yerine oturma alanı yapılması büyük tepki topladı. 

 

 

  Üniversitenin Rektörlük binasıyla fakülteler arasında bulunan alana yaklaşık 30 yıl önce dikilen çam ağaçları, 2015-2016 Yaz Okulu Dönemi kesilerek, altında bulunan yeşillik alana parke taş döşetilip yerlerine oturma bankları yapıldı. Yeni eğitim dönemine başlayan öğrenciler Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine geldiklerinde gördükleri manzara karşısından çok üzüldüklerini, adeta şok yaşadıklarını belirterek, "Üniversitemiz zaten sosyal etkinliklere kapalı bir üniversite. Burada yapabildiğimiz tek sosyal aktivite çimlere oturabilmekti. 

 

 

 Kendimizi gerçekten üniversiteli gibi hissettiren tek durum buydu. Okulun inşaatı zaten uzun yıllardır sürüyor. Yaz tatiline çıktığımızda böyle bir hayal kırıklığıyla karşılaşacağımızı hiç düşünmedik. Hatta aksine üniversitemiz güzelleşecek, kampüsümüzde yaşam alanımız olacak sandık. Fakat geldiğimizde tam anlamıyla şok olduk. Yılların ağaçlarını nasıl kestiler anlam veremiyoruz. Bilecik ili yeşilliği ile anılırken, üniversitemizde yeşil alanların böyle bir katliamla yok edilmesi bizi çok üzdü.

 

 

 Umuyoruz ki üniversitemiz sosyal aktivitelere fırsat vermeye başlayacaktır. Zaten elimizden ummaktan başka bir şey gelmiyor maalesef. Bir şeyler yapmak istediğimiz zaman engelleniyoruz. Üniversitemiz Türkiye genelinde yapılan araştırmalar ile 130 üniversite arasından 128’nci sırada yer alıyor. Bu şekilde devam edilirse 130’uncu oluruz” dediler.

 

 

 

  Öte yandan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’a ulaşamadıklarını anlatan öğrenciler, rektör beyin kendisiyle değil danışmanlarıyla görüşülmesinin istediğini iddia ettiler.

 

Son Güncelleme: 20.09.2016 09:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle