BİLECİK İL GENEL MECLİSİ MART AYI 3'ÜNCÜ BİRLEŞİMİ YAPILDI

Bilecik İl Genel Meclisi mart ayı 3'üncü birleşimi, Meclis Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığında yapıldı.

03 Mart 2016 Perşembe 09:32
1768 Okunma
BİLECİK İL GENEL MECLİSİ MART AYI 3'ÜNCÜ BİRLEŞİMİ YAPILDI

Bilecik İl Genel Meclisi mart ayı 3'üncü birleşimi, Meclis Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığında yapıldı.

 

 

  Bilecik İl Özel İdaresi'nde yapılan ve 2 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı, Bilecik İl Genel Meclisi İl Özel İdare'nin Genel Sekreteri Halis Nalbat'ın Erzurum'dan getirdiği kadayıf dolmasının dağıtılması ile başladı.Toplantıda ilk gündem maddesi olarak Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü'nden gelen teklif ile 2016 yılı yatırım programı doğrultusunda asfalt yapım ve bakım ile stabilize bakım çalışmalarının, bahar mevsiminde yoğunlaşan muhtarlık talepleri ile il genel meclis üyelerinin taleplerinin karşılanması noktasında bir öncelik sırası belirlenmesi talebi görüşüldü.

 

 

  Bu önerge üzerine söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Söğüt İl Genel Meclis üyesi Tevfik Özütürk, bu konular hakkında bir program çıkartıldığını anlatarak, “Söğüt’ün Yeşilyurt köyünde bir stabilize çalışması yapılıyordu. Söğüt’ten bir köyden ayrıca 4 kamyon malzeme istendi.  Bu malzeme sonrası köyün muhtarı Ozan Bey'i arayıp, Ak Parti Söğüt Meclis Üyesi Başkanı Ertuğrul Torun beyin haberi var mı diye soruyor. Böyle bir program olmaz. Yani o ilçenin iktidar meclis üyesinin haberi var mı diye soruluyor, böyle bir şey olamaz'' dedi.

 

 

 Bu söylem üzerine söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ertuğrul Torun, o köyün malzeme isteğini hatırladığını belirterek, “Bu malzeme 4 kamyon değil, 20-30 kamyon malzeme talebi vardı. Bu durumda programı aksatıyordu. Biz o köyün muhtarıyla da görüştük program da boşluk kalırsa istersen 40 kamyon gönderelim dedik. Benim aranmış olmam falan ufak şeyler bunlar'' dedi.

 

 

 Ortamın gerilmesiyle Mali HizmetleR Müdürü Ozan Bakkal, 245 muhtarın olduğunu her birinin konuları iletmesi farklı, yanlış anlaşılmalar olabileceğini söyledi. Bu tartışmalar üzerine talep Plan ve Bütçe Komisyonu'na oy birliğiyle havale edildi.

 

 

  Gündemin ikinci maddesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nden gelen teklif ile İl Özel İdaresinde çalışan memurların bulundukları kadroların değişiklik talebi oldu. Bu talep oy birliğiyle kabul edildi. İlk gündem maddesi sırasında yaşanan tartışmaların bir süre daha sürmesinin ardından Meclis Başkanı Serkan Yıldırım toplantıyı kapattı.

 

 

  Öte yandan İl Genel Meclisi'nin 4'üncü birleşiminin yarın saat 10.30'da yapılacağı bildirildi.

 

Son Güncelleme: 03.03.2016 09:32
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKMeclisGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle