BİLECİK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN MAYIS AYI FAALİYETLERİ

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Mayıs ayı faaliyetleriyle alakalı açıklama yapıldı.

08 Haziran 2016 Çarşamba 05:43
1331 Okunma
BİLECİK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN MAYIS AYI FAALİYETLERİ
Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Mayıs ayı faaliyetleriyle alakalı açıklama yapıldı.  
 
 
 
  Yapılan açıklamada, suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Asayiş kontrolleri ve aramalar kapsamında 594 kişinin Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminden yapılan kontrolü neticesinde diğer illerden değişik suçlardan aranan 10 şüpheli olmak üzere toplam 17 kişi yakalanmıştır” denildi.
 

 
  ASAYİŞ OLAYLARI
 
  Açıklamanın devamında, Bilecik’te meydana gelen 3 ayrı asayiş olayından bahsedilerek, “12 Mayıs tarihinde ilimiz Bahçelievler Mahallesinde bir ikametten hırsızlık olayı meydana geldi. İkametten hırsızlık olayı ile ilgili olarak Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştiren şüpheli tespit edildi. tespit edilen şüpheli yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi. İlimiz Hürriyet Mahallesinde bir apartmanda açıktan hırsızlık olayı meydana geldi. Açıktan hırsızlık olayı ile ilgili olarak Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin yapmış olduğu kapsamlı ve aralıksız çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştiren şüphelilerin kimlik ve adres bilgilerine ulaşıldı, şüpheliler yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi. 5 Mayıs tarihinde ilimiz Cumhuriyet Mahallesinde kendilerini sivil Polis olarak tanıtan şahıslarca, vatandaşlara yönelik dolandırıcılık girişimi gerçekleşti. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dikkati sayesinde hiçbir vatandaş mağdur olmadan dolandırıcılık girişimi engellendi. Olayın iki şüphelisi adli mercilere intikal ettirildi” denildi.
 
 

  KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
 
 
  Açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalara yer verilirken, “Mali Büro görevlilerince ilimizde sahtecilik suçuna iştirak eden şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik 1 operasyon gerçekleştirilmiştir. İlimizde 10 ayrı Pazar esnafına sahte para verdiği tespit edilen şahıstan toplam 47 adet sahte 20 TL, 2 adet sahte 200 TL, 1 adet sahte 100 TL, 1 adet sahte 50 TL ile sahte para alışveriş neticesi para üzeri aldığı toplam bin 195 TL para ele geçirilerek şahıs hakkında piyasaya sahte para sürmek suçundan yasal işlem yapılmış, şahıs hakkında çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı verilmiştir” denildi.

  UMUMA AÇIK YERLERİN DENETİMLERİ
 
 
  Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Mayıs ayı faaliyetleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 3 adet içkili restoran, 18 adet kıraathane, 12 adet kafe, 6 adet internet kafe, 3 adet oyun salonu denetlendiği söylenerek, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı ifade edildi.
  Ayrıca, kabahat nevi suçlarla ilgili olarak, sarhoşluktan 4, gürültüden 1, kimlik bildirmeden 1, emre aykırı davranıştan 1 olmak üzere toplam 7 kişiye 849 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi.

 
  TRAFİK DENETİMLERİ
 
 
  Ayrıca trafik denetimleri kapsamında 3 bin 954 şahsa 918 bin 947 TL cezai işlem uygulandığının da yer aldığı açıklamada, şunlara da yer verildi:
  “Hız ihlali yapan 2 bin 433 sürücüye, alkollü araç kullanan 20 sürücüye, emniyet Kemeri takmayan 7 sürücüye, kırmızı ışık ihlali yapan 5 sürücüye, kasksız motosiklet kullanan 8 sürücüye, park yasağı bulunan alanlara park eden 376 sürücüye, araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 305 sürücüye, taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 4 sürücüye,  yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 14 sürücüye, araç sigortasını yaptırmayan 46 sürücüye ve diğer kural ihlalleri için 347 sürücüye olmak üzere toplamda 3 bin 954 şahsa 918 bin 947 TL cezai işlem uygulanmıştır.”
  Ayrıca, Bilecik genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edileceği bildirildi.

Son Güncelleme: 08.06.2016 05:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle