BİLECİK EDEBALİ STADININ ÇATISI ÇÖKTÜ

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Bilecik Edebali Stadyumunun çatısı yoğun kar yağışı sebebiyle biriken karlara dayanamayıp çöktü.

31 Aralık 2014 Çarşamba 14:06
4644 Okunma
BİLECİK EDEBALİ STADININ ÇATISI ÇÖKTÜ

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Bilecik Edebali Stadyumunun çatısı yoğun kar yağışı sebebiyle biriken karlara dayanamayıp çöktü. 

 

 

  Edinilen bilgiye göre merkez Ertuğrulgazi mahallesinde bulunan ve o zamanın Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Bahattin Şeker tarafından yaptırılan Bilecik Edebali Stadının çatısında yapımında kullanılan çelik konstrüksiyon yoğun kar yağışı sebebiyle çatıda biriken kar birikintisine dayanamayarak çöktü.

 

 

Yaşanan çökmede stat kullanılmaz hala gelirken herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Stadyumun altında bulunan spor salonlarında yapılan tüm etkinlikler iptal edildi. Olayın görgü tanığı stadın kar topu oynadıklarını belirterek, “Bir anda ses geldi. Bunlar buradan aşağıya doğru saçlar aşağı doğru yıkıldı. Yoktu sadece biz vardık zaten burada meydanda kar topu oynuyorduk. Başka da kimse yoktu zaten” dedi.

 

 

  Konu hakkında açıklama yapan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, kar yağışının fazla olması sebebiyle çatının yükü tutamadığı belirterek, “Şimdiye kadar böyle fazla kar olmamıştı. Biliyorsunuz birazcık ta yapı eskilere dayanıyor. Allah'tan bir şey yok ve herhangi bir şey kaybımız yok. Sporcunun olması veya herhangi bir yürüyen vatandaşlarımızın olmaması çok çok iyi. Yapacak bir şey yok. Tutanak tutacağız ve resimleriyle beraber Genel Müdürlüğümüze bildireceğiz. Gereğini yapacağız inşallah. Aşamada bunun tamiri mümkün değil. Bu tamamen kaldırılır.

 

 

Komple yenilenir inşallah. Bu arada da tribünü belki de tamamen yan taraflarda yapabiliriz. Çünkü şuan bazı hallerde yeterli gelmiyor. Birde tarih olarak eski yıllara dayandığı için bunun yıkılıp tekrar üstünün tamamen üstünün yıkılıp tekrar yapılması söz konusu olur. Genel müdürlükle bir görüşme yaparız önümüzdeki günlerde.

 

 

Bir hal çaresi olacak şöyle veya böyle. Allah'tan gelen bir şey ve yapacak bir şey yok. Yani bizim en güzel şeyimiz, vatandaşımızın olmaması, can kaybının olmaması” dedi.

Stat güvenlik amacıyla tüm kapıları kitlenerek içeri vatandaşların alınmaması sağlandı.

 

 

 

Son Güncelleme: 31.12.2014 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle