BİBLOLAR GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği işbirliğiyle “2014 Seramik Biblo Yarışması” düzenlendi.

02 Temmuz 2014 Çarşamba 03:39
1834 Okunma
BİBLOLAR GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği işbirliğiyle “2014 Seramik Biblo Yarışması” düzenlendi. 

 

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin ev sahipliğinde ve Yeni rektörlük binası sergi salonunda gerçekleştirilen “Seramik Biblo Yarışması” farklı üniversitelerden 64 eser katılımı olmuştur. Rektörlükten yapılan açıklamada, yarışmanın seramik öğrencilerini destekleme, seramik endüstrisine yeni ürünler kazandırma, üniversite endüstri ilişkilerinin güçlendirme, görsel paylaşımı arttırılması ve seramik sanatına yeni eserler kazandırılması amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini belirttiler. Düzenlenen yarışmada 11 adet ödül verilmesine karar verilmiş, yapılan değerlendirme sonucu Türkiye’deki farklı üniversitelerde ön lisans, lisans ve yüksek lisans seramik eğitimi alan  öğrencilerin biblo konulu eserleri dereceye girmeye hak kazanmıştır. Bu dereceye göre 1’incilik ödülünü Uludağ Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Bölümü öğrencisi Ferda Meltem alırken, 2’incilik ödülü Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Sevda Özdemir ve 3’üncülük ödülünü Çanakkale 18 Mart Üniversitesi GSF Seramik Bölümü Burcu Gürcü kazandı. Yarışmada farklı 8  üniversite öğrencilerine ise özel ödül almayı hak kazandı.
 
 
 Yapılan yarışmaya Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği Başkanı Prof. Zehra Çobanlı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Süleyman Belen, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Prof. Candan Dizdar Terwiel, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Prof. Emel Şölenay, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Prof. İnsel İnal, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Doç. Kemal Tizgöl, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Rahmi Atalay, Bolu İzzet Baysan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Yard. Doç. Serkan Demir ve çok sayıda seramik fabrikası sorumluları katıldı.

Son Güncelleme: 02.07.2014 03:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle