BAKAN AVCI, BABA OCAĞINDA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, baba ocağı olan Bilecik'te, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret ederek, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenini yaptı.

20 Ekim 2015 Salı 13:37
2031 Okunma
BAKAN AVCI, BABA OCAĞINDA

  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, baba ocağı olan Bilecik'te, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret ederek, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenini yaptı.

 

 

  Bakan Avcı, ilk olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Azmi Özcan'ı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Bakan Avcı'ya, Rektör Özcan tarafından plaket verildi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde bulunan yaklaşık 55 bin kitaplı kütüphaneyi de ziyaret eden Avcı'nın üniversitedeki programı son buldu.

 

 

 Üniversite programının ardından Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katılan Bakan Avcı'ya, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, , Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Azmi Özcan, Bilecik Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, protokol üyeleri ve partililer eşlik etti.

 

 

 Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalarla devam etti. Törende konuşan Avcı, "Bu toprakların bir çocuğu olarak aranızda olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Açılışını yapacağımız okulun hayırlı olmasını diliyor yapılışında emeği geçen bütün arkadaşlarıma, hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Okul açılışları okul binalarının temel atma törenleri bugünlerde özellikle günlük çalışma programlarımızın rutin bir bölüm haline geldi. Bu sabah İstanbul'da bir okulumuzun açılışını yaptık.

 

 

 Ümraniye'de Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışını yaptık. Bir okulumuzun da temelini attık, yine Ümraniye'de. Celalettin Ökten hocanın adına yine Ümraniye'de yapılmakta olan yapılacak olan imam hatip ortaokulunun temelini attık bu sabah. Şimdi de Bilecik'deyiz. Bu açılış, temel atma, açılış, hizmete açma törenlerimiz sizin de şahit olduğunuz üzere son 13 yıldır kesintisiz devam ediyor. Memleketimizin her yerinde ayrım gözetmeksizin yeni okullar yeni derslikler inşa ediyoruz. Okul varlığımızı, derslik sayımızı bu hamlelerle 2 katına çıkardık. Okul binasında ki ve derslik sayısında ki bu atılım devam etti ve devam ediyor" dedi.

 

 

  "ÖĞRENCİLER OKUL KAPILARINDAN GERİ DÖNDÜRÜLMÜYOR''

 

  Bakan Avcı, eğitime musallat olmuş ayrımcı ve ötekileştirici uygulamalara son verdiklerini ve artık bu memleketin hiçbir çocuğunun okul kapılarından döndürülmediğini, okulu bırakmak zorunda kalmadıklarını söyledi.

 

 

  Tam tersine bütün çocukların eşit ve adil şartlarda eğitim aldıklarından bahseden Avcı, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

  "Son yıllarda her alanda yaşadığımız bir değişim eğitime de çok köklü bir biçimde yansıyor. Önümüzdeki dönemde bu yaşadığımız gelişmelerin başkalarının ifadesiyle yabancılarının ifadesiyle bu büyük sessiz devrin yansımalarını hep birlikte göreceğiz inşallah. Bilecik'de eğitimde ki gelişmelerden hak ettiği payı devam edecek ve bu şehrin çocukları en iyi şartlarda eğitim alarak aidata yeni kurulan ülkemizin inşasında görev alacaklar.

 

 

 Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 14 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlandı. Burada 21 derslikte 512 öğrencimiz okuyacak. Bu okulu Milli Eğitimimize kazandırmak için emek harcayan, gösteren herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerim buraya gelmeden önce Şeyh Edebali Üniversitesini ziyaret ettim. Siz zaten biliyorsunuz ama bunu buradan tüm Türkiye duysun. Bilecik'de muhteşem bir üniversite kuruldu. Kurucu Hocamız Azmi Özcan'a özellikle çok teşekkür ediyorum.

 

 

 Ben dünyanın birçok yerinde çeşitli yerlerinde çeşitli büyüklüklerde üniversiteler gezdim. Şundan emin olun Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bu büyük alt yapısıyla bu çalışma temposuyla bu birikimiyle kısa zamanda sağlanmış olan bu birikimiyle Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden biri haline gelmektedir. Dolayısıyla ben bütün öğrencilerimize şimdi bu okuldan mezun olacak öğrencilerimize de gönül rahatlığıyla şunu söyleyebiliyorum. Arkadaşlar orada bir üniversite var ve sizi bekliyor. Hayırlı uğurlu olsun inşallah."

 

 

  Konuşmalardan sonra dualar eşliğinde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin kurdelesi kesilerek açılış gerçekleşti. 

 

 

  Bakan Avcı, sınıfları gezerek dersteki öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Avcı, Bilecik'ten baba ocağı olan Pazaryeri'ne hareket etti.

 

Son Güncelleme: 20.10.2015 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle