ATATÜRK POSTERİ İLE TÜRK BAYRAĞI NEREDE?

Geçtiğimiz Pazar günü 30 Ağustos Zafer Bayram'ının 93. yıl dönümü kutlanırken, Halk Eğitim Merkezi binasına Atatürk Posteri ve Türk Bayrağının asılmaması gözlerden kaçmadı.

01 Eylül 2015 Salı 10:55
3284 Okunma
ATATÜRK POSTERİ İLE  TÜRK BAYRAĞI NEREDE?

 Geçtiğimiz Pazar günü 30 Ağustos Zafer Bayram'ının 93. yıl dönümü kutlanırken, Halk Eğitim Merkezi binasına Atatürk Posteri ve Türk Bayrağının asılmaması gözlerden kaçmadı.

 

 

Bilecik merkez Bahçelievler mahallesinde yer alan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi binasına 30 Ağustos Zafer Bayram'ının 93. yıl dönümü kutlamaları günü Atatürk Posteri ve Türk Bayrağının asılmaması gözlerden kaçmazken, çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu. Balkonlarını Türk Bayrağı ile donatan mahalle sakinleri, bu durum karşısında tepki göstererek, “Bayrak Kanununa göre bütün devlet kurumları Atatürk Posteri ve Türk Bayrağını asması gerekiyor. Bu kurum bayramda bunu asmayarak bizim tepkilerimizi aldılar” dediler.

 

 

PAZAR GÜNÜ OLMASI SEBEBİYLE UNUTULMUŞ

 

Telefonla konu hakkında görüşlerini aldığımız Bilecik Halk Eğitim Müdürü Celalettin Tospatlı, Pazar günü olması sebebiyle unutulduğunu ve herhangi bir kasıt olmadığı söyledi.

 

 

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLARDA YAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELİĞİ

 

1. Bayramların anlam ve önemine uygun olarak coşku ile kutlanmasını sağlamak ve böylece Büyük Atatürk'e ve ilkelerine bağlılığı geliştirmek ve Ulusal birliği pekiştirmek,

2. Ulusal ve Resmi Bayramlarda yapılacak törenleri düzenlemek, bütün koordinatör kuruluş ve Bakanlıkları belirlemek, resmî ve özel kuruluşların bu konuyla ilgili hizmetlerinde birlik ve beraberliği sağlamak,

3. Kuruluş ve Bakanlıkların törenlerle ilgili düzenlemelerine dayanak olacak esasları belirlemektir

Kapsam

Madde 2- 17/03/1981 tarih ve 2429 sayılı "Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun"da yazılı, Cumhuriyet Bayramı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile Zafer Bayramı kutlama törenlerini düzenlemek ve yürütmekle görevli bütün Resmî ve Özel Kurum ve Kuruluşların faaliyetlerini kapsar.

Yasal Dayanak

 

Madde 3-Bu Yönetmelik 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun'un 4 üncü maddesi uyarınca hazırlanmıştır.

Son Güncelleme: 01.09.2015 10:55
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBayrak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle