ADD'DEN ALTERNATİF KUTLAMA

Bilecik Atatürkçü Derneği (ADD) Bilecik Şubesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle alternatif kutlama yaptı.

19 Mayıs 2015 Salı 08:44
1151 Okunma
ADD'DEN ALTERNATİF KUTLAMA

Bilecik Atatürkçü Derneği (ADD) Bilecik Şubesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle alternatif kutlama yaptı.

 

 

  ADD'nin alternatif kutlaması, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Bilecik Şube Başkanı Fevzi Köse'nin çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tamamlandı. Yaptıkları kutlama sonrası açıklama yapan ADD Bilecik Şube Başkanı Fevzi Köse, 19 Mayıs'ın Mustafa Kemal Paşa’nın doğum günü olduğunu belirtti.

 

 

Köse, "Mustafa Kemal Atatürk’ün 96 yıl önce Milli Mücadeleyi örgütleyerek Türk milletini bağımsızlığa ulaştıran ve Batılılara rağmen tam bağımsız bir modern devleti kurmayı başardı. Onun için 19 Mayıs 1919’un 96’ncı yılında ve derneğimizin 26’ncı kuruluş yıl dönümünde diyoruz ki, ülkemizde 19 Mayıs ruhunu taşıyan son kişi yok edilmeden Atatürk Cumhuriyeti de ortadan kaldırılamaz. 19 Mayıs 1989’da kurulan ve 19 Mayıs ruhunu özümsemiş genciyle yaşlısıyla on binlerce umutlu, cesur ve kararlı üyesi bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği, ülkemizin içerisinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen kurucusunun fikirlerini ve eserlerini akıl ve bilim temelinde sonsuza kadar taşıyacaktır” dedi.

 

 

  ADD'nin alternatif kutlaması, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Bilecik Şube Başkanı Fevzi Köse'nin çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tamamlandı. Yaptıkları kutlama sonrası açıklama yapan ADD Bilecik Şube Başkanı Fevzi Köse, 19 Mayıs'ın Mustafa Kemal Paşa’nın doğum günü olduğunu belirtti. Köse, "Mustafa Kemal Atatürk’ün 96 yıl önce Milli Mücadeleyi örgütleyerek Türk milletini bağımsızlığa ulaştıran ve Batılılara rağmen tam bağımsız bir modern devleti kurmayı başardı. 

 

 

Onun için 19 Mayıs 1919’un 96’ncı yılında ve derneğimizin 26’ncı kuruluş yıl dönümünde diyoruz ki, ülkemizde 19 Mayıs ruhunu taşıyan son kişi yok edilmeden Atatürk Cumhuriyeti de ortadan kaldırılamaz. 19 Mayıs 1989’da kurulan ve 19 Mayıs ruhunu özümsemiş genciyle yaşlısıyla on binlerce umutlu, cesur ve kararlı üyesi bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği, ülkemizin içerisinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen kurucusunun fikirlerini ve eserlerini akıl ve bilim temelinde sonsuza kadar taşıyacaktır” dedi.

 

 

  ADD Bilecik Şube'sinin alternatif kutlamasına, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl örgütü , Bilecik Engelsiz Yaşam Derneği temsilcileri ve Vatan Partisi İl Örgütü de eşlik etti.

 

Son Güncelleme: 19.05.2015 08:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle