733. ERTUĞRULGAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Bu yıl 733'üncüsü gerçekleşen Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik’in Söğüt İlçesinde düzenlenen devlet töreni ile başladı.

12 Eylül 2014 Cuma 09:01
2782 Okunma
733. ERTUĞRULGAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ BAŞLADI

 Bu yıl 733'üncüsü gerçekleşen Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik’in Söğüt İlçesinde düzenlenen devlet töreni ile başladı.  

 

 

  Söğüt’te 3 gün boyunca sürecek olan Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri saat 10.30’da Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in, Türk Büyükleri Anıtı önüne çelenk sunması ile başladı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden program, Söğüt ErtuğrulGazi Ortaokulu'nun halk oyunları gösteri ile sona erdi.

 

 

  Şenliklerde kurban kesiminin ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Ertuğrulgazi Türbesi'nin bahçesinde bulunan Osmanlı padişahlarının tuğraları, deri kesme, hat sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Protokol üyeleri Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra Çelebi Sultan Mehmet Camii'nde Ertuğrulgazi ve Türk büyükleri adına okutulan Mevlid-i Şerif'e katıldılar. İlk günkü program sona ererken, yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılacağı programın saat 11.00’da, mehteran bölüğü eşliğinde Ertuğrulgazi Caddesi'nden tören alanına yürünmesi ile başlayacağı öğrenildi.

 

 

İlk günkü programa Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Söğüt Kaymakamı Mitat Gözen, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik 9. Alay Komutanı Albay Alper Sır, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, çevre illerden gelen Yörükler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 12.09.2014 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle