5 YIL SONRA TAKSİMETRE ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Bilecik'te taksimetre açılış ücreti 5 TL,  sonrasında her kilometre başı ücreti de 4 TL'ye yükseldi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
23 Ocak 2018 Salı 12:07
835 Okunma
5 YIL SONRA TAKSİMETRE ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Bilecik'te taksimetre açılış ücreti 5 TL,  sonrasında her kilometre başı ücreti de 4 TL'ye yükseldi.


  Bilecik'te 2018 yılında taksimetre fiyatlarına yüzde 80 zam gelirken, taksimetre açılış ücreti 3 TL'den 5 TL'ye, sonrasında her kilometre başı ücreti 3 buçuk liradan 4 TL'ye çıktı. Konu hakkında İHA muhabirine açıklama yapan Çınar Taksi durağında taksi şoförü Selahattin Ceylan, 5 yıldan bu yanan ilk defa taksimetrelere zam geldiğini belirterek, "Önceden taksimetre açılış ücretimiz 3 TL’den başlıyordu. Sonrasında her kilometre de 3 buçuk lira yazıyordu. Bu fiyatlar 5 yıl önceki fiyatlardı. 2018 yılınan girdiğimiz şu ayda 5 yıl sonra fiyatlara zam geldi.

 Bilecik'te taksimetre açılış ücreti 5 TL, sonrasında her kilometre başı ücreti de 4 TL'ye yükseldi. Yani 1 kilometrede 9 TL yazıyor. Müşteriyi nereden alıyorsak taksimetreyi oradan açıyoruz. Bu zam sonrası zammı yapan komisyona biz taksiciler adına teşekkür ederiz" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Okuyucu 2018-01-23 13:48:13

İstanbul'da taksi ücretlerinin açılışı 4 TL, km başı ücret ise 2.5 TL kararı size bırakıyorum. 5 yıl sonra zam yapıyor olmak zammın haklılığını ortaya çıkarmıyor bence.

Avatar
ukala 2018-01-25 10:27:34

istanbulda taksi açılış 8,5 TL, fakat hemen üstüne yazmaya başlamıyor, ne zamanki 8,5 TL.lik yol katetti o zaman başlıyor ücret artmaya. bu kısa mesafe mağduriyetleri için alınmış genel bir karar.

Bilecikte müşteri yoğunluğu az olduğundan olsa gerek ücretler yüksek. ancak 3-4 kişi taksi tutmak mantıklı.
taksici ve yolcularına hayırlı işler :)

banner22

resim yükleresim yükle