3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ BİLECİK'TE KUTLANDI

Bilecik'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Bilecik Engelsiz Yaşam Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma programı ile başladı.

03 Aralık 2014 Çarşamba 12:54
1587 Okunma
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ BİLECİK'TE KUTLANDI

Bilecik'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Bilecik Engelsiz Yaşam Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma programı ile başladı. 

 

 

 Yapılan programa Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Şentürk, Bilecik İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül, Bilecik Görme Engelliler Derneği (GÖRSEM) Başkanı Akif Biçer, Bilecik Engelsizler Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş ve dernek üyeleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Dernek üyelerinin Atatürk anıtına çelenk koyması ile devam etti.

 

 

 Törende, günün önemine ilişkin konuşma yapan Bilecik Engelsizler Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş, Dünya Engelliler Günü olarak bugün burada dernekleri adına Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önünde çelenk koymak için burada toplandıklarını belirterek, “Hepinize derneğim ve arkadaşlarım adına çok çok teşekkür ederim hepinizden Allah razı olsun. Derneğimiz kurulalı 6 ay olmuştur. Bilecik Engelsiz Yaşam Derneği Genel Merkezi olarak Bilecik'te bütün engelli arkadaşlarımızı tefsir ediyoruz. Bizden başka Bilecik'te böyle bir engelsizim derneği yoktur.

 

 

 Varsa onlar Ankara'ya bağlıdır. Şuan da onların hiç biri aramızda yok. Onun için kendi imkanlarımızla çalışmaya çalışıyoruz. Ayakta durmaya çalışıyoruz. Sağdan soldan gelen desteklerle ve onların yardımlarıyla geçinmeye çalışıyoruz. Derneğimizin adına büyük bir lokal açtık. O lokali ayakta tutmaya çalışıyoruz” dedi.

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, kendisi için sürpriz bir davet olduğunu belirterek, “Ben buraya gelirken acaba gerçek engelli kimdir diye düşünerek geldim. Bedensel engelli olmak bizim hayatımızı insan gibi yaşamamıza ne kadar engel oluyor diye düşündüm ve sonunda geldiğim nokta asıl engel bedensel engel değil, asıl engel zihniyet dünyamıza koyduğumuz engellerdir.

 

 

 Birbirimizin bakışına koyduğumuz, aramıza koyduğumuz engellerdir. Sizin içinde bulunduğunuz fiziksel zorluklara rağmen cesaretle hayatı göğüslemeniz bizi her zaman gururlandırmıştır. Bundan sonra da huzurlu, sağlıklı ve özgürce yaşamanızı temenni eder, hepinizi Allah'a emanet ederim” dedi.

 

 

  GÖRSEM Başkanı Akif Biçer ise; kendileri engelli olarak her zaman amirlerine, devletin büyüklerine, küçüklerine hiç bir zaman saygıda kusur etmemiş bir bireyler olduklarını belirtti. Yılmaz, “ Bugün bilindiği üzere 3 Aralık Engelliler günü ne bir kutlama töreni, ne de başka bir şey. Sadece farkındalık yaratmak için bu toplumda bizlerinde olduğunu fark ettirmek için yapılmış olan ülkemizin birçok yerinde bu şekilde etkinliklerimiz var. Bizler de Bilecikli engelliler olaraktan böyle bir çelenk sunma töreninde bulunduk. Sizlerin bu katılımlarından dolayı ben hem bir engelli olarak, hem engellilerin yöneticisi olarak ayrı ayrı canı gönülden hepinize teşekkür ediyorum. Bir konuyu söyleyip konuyu fazla da uzatmak istemiyorum. 2005 yılından önce Türkiye'de engelliler için sadece iki madde vardı. Kime gitsek herkes bize başka bir kapıyı gösteriyordu. Bizler bu gidip gelmelerle çok yoruluyorduk. Ama ben bugün bir görme engelli olaraktan bir kuruma gittiğimizde, bir şeyleri talep ettiğimizde o tarihlerde bize şunları söylüyorlardı.

 

 

“Siz kör değilsiniz, nankörsünüz" diyorlardı. Ama bugün sizler bizi öyle bir sahiplendiniz ki biz körlüğümüzü de unuttuk, engelli olduğumuzu da unuttuk. Toplumda insan olduğumuzu anladık. Yasa çıkmış yürütmeye koyulmuş bunlar hiç fark etmiyor. İnsanların kalbinde eğer sizlere bir yer varsa, işte o yasalarında üzerinde yürütmelerinde üzerinde. Ben bugün görüyorum ki herkes bizi canı gönülden kucaklamış ve herkes bizi de kucaklıyor” dedi.

 

 

  Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki program sona erdikten Bilecik Engelsizler Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş ve beraberindeki dernek üyeleri Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.

 

Son Güncelleme: 03.12.2014 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle