2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTE MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 2014-2015 yılında mevzun olan öğrencileri için mezuniyet töreni yapıldı.

15 Haziran 2015 Pazartesi 10:25
2695 Okunma
2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI  ÜNİVERSİTE MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 2014-2015 yılında mevzun olan öğrencileri için mezuniyet  töreni yapıldı.

 

 

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi halı sahasında gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İstiklal Marşının okunmasının ardından törende konuşma yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurgül Özbay, bir ülkenin kalkınmasında en büyük görevlerden birisinin üniversitelere düştüğünü belirterek, "Üniversiteler sorgulayan, araştıran, bilgiyi üreten bir kurumdur.Üniversiteler aynı zamanda ülkeyi sosyal , ekonomik yönden kalkınmasına da katkı sağlamaktadırlar. 

 

 

 2008-2009 eğitim öğretim yılında prefabrik binalarda 131 öğrenciyle fakültemiz faaliyete geçti eğitim öğretim hayatına. Bugün ise modern donanımlı binalarda 5 mühendislik bölümü ile eğitim öğretime katkıda bulunmaktayız. Öğrenci sayımız 1033 akademik ve idari personel sayımızda 80 kişidir. Bu tabloya ilave olarak 2015 2016 eğitim öğretim yılında metoloji ve malzeme bölümü açılarak eğitim öğretim hayatına devam edeceğiz" dedi.

 


 "ARANIZDA PEK ÇOĞUNUZ ÜLKENİN GELİŞİMİNDE ROL ALACAK ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATACAKTIR"

 

  Özbay, konuşmasının devamında sizlerin emaneti olarak aldığımız çocuklarınızı çağın ihtiyaçları doğrultusunda birer mühendis olarak yetiştirmek için el birliği ile çaba gösterdiğini ifade ederek sözlerinin şöyle devam etti. “Artık evlatlarınızı gerçek yaşama uğurlamanızın zamanı geldi. Onlarla gurur duyabilirsiniz. Şunu vurgulamak isterim ki her mezunumuz bu ailenin bir ferdi olarak gönüllerimizde yer almaya devam edecektir. bugün sizi buran mezun ediyoruz. Gerçek hayata uğurluyoruz. Ancak fakültenizi kendi eviniz olarak bilmenizi isterim. Almış olduğumuz eğitim ışığında  hocalarımızın size katkı ve desteğiyle teknik donanımla meslek hayatınızda başarıya ulaşacağınıza inanıyorum. Aranızdan pek çoğunuz ülkenin gelişiminde rol alacak önemli işlere imza atacaktır. Sizlere tavsiyem meslek hayatınızda yüreğinizi ilkelerin dışına çıkmadan milli değerlere bağlı bireyler olarak insanlığa fayda sağlayacak hizmetlerde bulunmaya özen göstermenizdir" dedi.

 

 

  Daha sonra kürsüye çıkan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, bu kürsüye her çıktığında karşısındaki tablonun kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Bir işi neticelendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün çocuklarımızın mürüvveti onları hayata uğurluyoruz. Sonsuzluğa uğurluyoruz. Onlar hem anne babalarımızın isimlerini taşıyacaklar hem bizim ismimizi taşıyacaklar, üniversitemizin ismini taşıyacaklar. 

 

 

Allah yollarını açık eylesin. Hayatımızda meslekler var mesela askeriyemiz bizleri korumak için görev yapar. Emniyetimiz bizim huzurumuzu asayişimizi muhafaza için görev yapar. Bazı meslekler var bedelini sadece kendisi öder. Bazı meslekler var hatasının karşılığını bütün insanlar öder. Bir iş yapan mühendis hata yaparsa bütün insanlık maliyetini öder. Sizler böyle bir mesleğe sahip oldunuz dolayısıyla atacağınız her adım ve atacağınız her imzanın sadece sizi değil bütün insanları etkileyeceğini bilincinde farkında şuurunda olun. Unutmayın ki sizlerin ortaya koyacağı eserler bizim aynı zamanda hem kültürümüzün hem medeniyetimizin hem kimliğimizin hem ruhumuzun dışarıya yansıması olacaktır."

 

 

  "BİZ SİZLERİN HAYATI PARA VE GÜÇ OLARAK GÖREN GENÇLER ŞEKLİNDE YETİŞTİRMEDİK"

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Azmi Özcan, mezun olan öğrencilere, bundan sonra inşa edecekleri çevrelerde milletin değerlerini insanların ihtiyaçlarını sadece para amaçlı hareket ederseniz kendilerinde bundan hep huzursuzluk duyacağını belirtti. Özcan, "Biz sizlerin hayatı para ve güç olarak gören gençler şeklinde yetiştirmedik. Biz sizleri bu insanlığı tanıyan bu toplumun ihtiyaçlarını tespit eden ve hayatlarının en büyük amacı olarak koyan gençler olarak yetiştirdik. Sizlerden bugün hem tarih önünde hem de aileleri önünde bir söz istiyoruz. Ve sizden bekliyoruz ki bundan sonraki meslek hayatında bile bile yanlış hiç bir imza atmayacağıma herkesin huzurunda söz veriyoruz demenizi istiyoruz. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin. Sizleri tebrik ediyorum" dedi.

 

 

  "EN DEĞERLİ VARLIKLARINIZ EVLATLARINIZIN MEZUNİYET GURURUNU YAŞIYORSUNUZ"

 

  Konuşmanın ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır'da bugün öğrencilerin sevinç gününün olduğunu üniversiteye gelene kadar elde ettiğiniz başarılar ve kazandığınız fakülteleri bitirmenin sevincini hepsinin yaşadığını ifade ederek. "Biz de sizlerin konuşmasına ortak olmaya geldik. Çok kıymetli anne babalar sizlerin de bugün gurur günü. En değerli varlıklarınız evlatlarınızın mezuniyet gururunu yaşıyorsunuz. Dileğimiz o ki bahtları açık olsun" dedi.

 

 

  Mühendislik Fakültesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümü 1'incisi Gizem Ataç Kale, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü 1'incisi Fetih Candan, Kimya ve Süreç Mühendisliği bölüm 1'incisi Sibel Taşkıran. Makine ve İmalat Mühendisliği Dereceye giren bölüm 1'incisi Özlem Köleoğlu'na ve İnşaat Mühendisliği Bölümü 1’incisi Murat Dere protokol tarafında ödülleri ve plaketleri verildi. Ardından kep töreni ile son buldu. Daha sonra Mühendislik Fakültesi Gizem Ataç Kale ödülünü alırken, arkadaşları tarafından uzun süre alkışlandı. 

 

 

 Mezuniyet törenine Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Bilecik Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Azmi Özcan, Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır ve öğrenim görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Son Güncelleme: 15.06.2015 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle