2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOŞKU İLE AÇILDI

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı dün sabah çalan ders zil ile başladı.

16 Eylül 2014 Salı 08:11
1378 Okunma
2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI  ÇOŞKU İLE AÇILDI

 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı dün sabah çalan ders zil ile başladı.

 

 

2014-2015 Eğitim Öğretim  yılı açılış programı ilk olarak Cumhuriyet meydanında, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’ın çelenk koyması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Cumhuriyet meydanındaki programın ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in katılımları ile 700. Yıl İlköğretim Okulunda devam etti. 

 

 

 Açılış konuşmasını yapan 700. Yıl İlköğretim Müdürü Adem Aydın, okullarında öğrencilere öncelikle insan olmanın gereğinin yerine getiren Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri bilen öğrenciler yetiştirdiklerini belirterek, “Ailesini vatanını milletini seven daima yüceltmeye çalışan insan haklarını ve evrensel insani değerleri özümsemiş ecdadına ve ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunların davranış haline getiren yurttaşlara yetiştirilmektedir. Bu değerler ışığında okulumuzda çocuklarımıza bilimi teknolojiyi sevgiyle bütünleştirip imkansızı mümkün mümkünü kolay kolayı da zevkli ve eğlenceli getirerek eğitimde hedeflerimize ulaşmayı amaçlamaktayız” dedi.

 

 

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise; yeni bir eğitim öğretim yılına başlanmış olmanın coşkusu içinde olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti;

“Bizler ilk emri oku olan beşikten mezara kadar eğitimi ce öğrenmeyi vazife bilen bir kültürün mirasçısı olduğunu ve eğitime değer vermenin eğitimi olmazsa olmazların içine almak çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu bunları başarabilen toplumların toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlar olduğunu insanlık ilimle kıtalar aşmış deniz okyanus aşırı yerlere ulaştığını bir taraftan hücrenin inceliklerine vakıf olurken diğer taraftan uzayın derinliklerine yelken açtığını Ülkemizin geleceği geleceğin güvencesi sevgili öğrencilerin olduğunu” belirtti.

 

 

 Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, bir ilköğretim haftasının açılışında öğrencilerle  birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu belirterek, “Başarmak zorunda olduğumuz en önemli unsurlardan biri üstün her yönüyle yetişmiş kişiler verebilecek şekilde bir iklim düzenini kurabilmektir. Bunun telafisi mümkün değil eyer ilköğretimde bunu başaramazsak orta öğrenimde ve yükseköğrenimde de aynı başarımızın devamı olan zincirler meydana gelmektedir. Eğitim sistemimizin 3 paydaşı var. 3 ortağı var 3 sorumlusu ve görevlisi var. Bunlar öğrencilerimiz öğretmenlerimiz velilerimiz her birine düşen ayrı ayrı görevler ve sorumluluklar var başarı için bu 3 noktasına 3 kanadına düşen görevin hakkıyla yerine getirilmesi gerekir. Öğrencilerimiz öğretmenlerimiz ve velilerimiz üzerine düşeni yaptıktan sonra biz geleceğimize daha da ümitli daha da huzurlu bakacağız. Bugün ülke genelinde 16 Milyon öğrencimiz okulumuzla buluştu. Bizimde 157 okulumuzla Bilecik’imizde 34 bin öğrencimiz 33 bin 900 öğrencimiz okullarıyla buluştu. Düne kadar sessiz hüzünlü olan okul bahçelerimiz bugün bu temiz masum yavrularımızla bir çiçek bahçesini andırmaya başladı. Dileğimiz temennimiz bu öğretim yılında da üzerine görev düşen her bir birimin her bir kurumun her bir ferdin eğitim için yapacağı fedakârlığı sonuna kadar yaparak ülkemize ve Milletimize olan borcu sonuna kadar yerine getirip bu öğretim yılını da bundan önceki öğretim yılını da başarıyla tamamlamaktır. Ben bu duygularımla selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

 Ardından 8. sınıf öğrencilerinin 1. Sınıf öğrencilerine “Hoş geldiniz” çiçeği vermesinden sonra halk oyunları gösterisi yapıldı. Halk oyunları gösterisi ardından vali Hamdi Nayir Belediye Başkanı Selim Yağcı Bilecik Şeyh Edebali rektörü Azmi Özcan ve Müdürler Öğretmenler eşliğinde sınıflar gezilerek sohbetler gerçekleştirildi. Çocuklarla birlikte sıralara oturan Vali Nayir, Başkan Yağcı ve Rektör Özcan okul yıllarını hatırladıklarını belirttiler.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 16.09.2014 08:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle