2 KÖYÜ MAĞDUR BIRAKAN LEYLEKLER TELEF OLDU

Bilecik'te göç eden leylekler, kondukları elektrik kablolarında akıma kapılarak telef olurken, çevre bulunan 2 köyde de elektrik sıkıntısı yaşandı.

05 Ağustos 2014 Salı 06:38
2113 Okunma
2 KÖYÜ MAĞDUR BIRAKAN LEYLEKLER TELEF OLDU

 Bilecik'te göç eden leylekler, kondukları elektrik kablolarında akıma kapılarak telef olurken, çevre bulunan 2 köyde de elektrik sıkıntısı yaşandı.

 

 

  Edinilen bilgiye göre, sürü şeklinde göç eden yüzlerce leyleklerden bazıları, merkez Gülümbe köyü ile Çukurören köyü arasında bulunan elektrik tellerine iniş yapınca akıma kapılarak telef oldular. Dün aşırı yağış ve yağan dolu sebebiyle meydana geldiği belirtilen olay üzerine çevrede bulunan 2 köyde elektrik sıkıntısı yaşattılar.

 

 

 Belli saat aralıkları ile akıma kapılan leylekler her defasında elektriklerinin kesilmesine neden oldu. Çukurören köyündeki vatandaşların şikayetleri üzerine bölgeye gelen Eskişehir Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) yetkilileri, gördükleri manzara karşısında şaşkınlık içerisinde kaldılar. Elektrik direklerinde altında akıma kapılıp yanarak telef olmuş leylekleri gören yetkililer, sağ olanların uçması için taş attılar. Havanın karanlık olmasından dolayı etrafı göremeyen leylekler bulundukları yerlerinden ayrılamadılar.

 

 

  Çukurören köyündeki bir vatandaş, yaralı halde bulduğu leyleği sabaha kadar arabasında muhafaza edip, sabah Bilecik Belediyesine ait hayvan barınağı teslim etti. Bu arada, köylerin çevresinde bulunan maden ocaklarının sık sık elektrik kesintisi yaşadıkları için gece boyunca üretim yapamadıkları belirtildi.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 05.08.2014 06:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle