“16 BİN KİŞİLİK BİR AİLE OLDUK”

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu toplantısı dün, Bilecik İl Özel İdaresi toplantı salonda Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.

17 Ekim 2014 Cuma 06:29
892 Okunma
“16 BİN KİŞİLİK BİR AİLE OLDUK”

 

 Bilecik İl Koordinasyon Kurulu toplantısı dün, Bilecik İl Özel İdaresi toplantı salonda Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.

 

 

 Gerçekleşen toplantıda konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Prof. Dr. Azmi Özcan, bu seneki yatırımlarının 20 milyon civarında olduğunu belirterek, “Onunla ilgili çalışmaları devam ettiriyoruz. Aşağı yukarı bütün kurumsal yapılaşmasını bitirmek olan bir üniversiteyiz.  Bozüyük’te Meslek Yüksek Okulunun temel atma töreni olacak. Belediyenin ve sanayicilerin desteğini bekliyoruz. Bu vesileyle zaman zaman vatandaşlarımızdan bize intikal eden hususlarla ilgili bir bilgi arz edeyim. Türkiye’nin yüksek denetim planlamasında Fakülte açmak için Yüksek Öğretim Kurumu 100 bin nüfuslu şart getirdi. Meslek yüksekokulu açmak için de 20 bin nüfusu şart getirdi. Vatandaşlarımız niye orada Fakülte açılmıyor diye bize de müracaat ediyor ama sürekli bu bilgiyi hatırlatmak lazım. Yani herhangi bir ilçemizde fakültemiz varsa 100 bin nüfus olması isteniyor o yüzden Bozüyük de Yüksekokul olarak açıldı. O yüzden bazı ilçelerimizde Meslek Yüksek Okulu açamıyoruz. Biz tabi hakikaten Bilecik’i seviyoruz ve samimi olarak hareket ediyoruz. Yoksa buradan iki satır yazıp falanca ilçemize bir Fakülte istiyoruz diye Ankara’ya gönderip oradan da uygun görülmemiştir diye bir yazı gelip te onu göstermek biraz zeka kurnazlığı. Nerede olursa olsun bu değer hepimizin değeri ve geçen haftaki akademik açılışımızda da söyledik” dedi.

 

 

“16 BİN KİŞİLİK BİR AİLE OLDUK”

 

Özcan, 16 bin kişilik bir aile olduklarını ama bu 16 bin kişilik ailenin aynı zamanda nitelikli bir aile olduklarını belirterek, “Bunların kendi özel aileleriyle birlikte değerlendirdiğimiz zaman yaklaşık 20 bine yaklaşan bir nüfus potansiyelimiz oldu. Göreceksiniz önümüzdeki on gün içerisinde bu bölgenin hem kimlik,  hem keyfi çok şiddetli bir şekilde değişecek. Bu nitelikli insanlar artık buraya yerleşmeye başladıkları zaman. Ama orada da ısrarla söyledim bunlara uygun yerel yapılaşmayı yapmamız lazım. Buda bizlere düşüyor. Sosyal tesislerimiz, yurtlarımız ve diğer bütün meseleler ne varsa. Çocuklarımız uyuşturucu tacirlerinin tuzağına her an düşmeye müsait olan çocuklar. Onlara o tür eğitim faaliyetlerini de yapmamız lazım. Yatırım anlamında bizim yatırımımızı sadece binaya, paraya yatırım olarak algılamayın, bizim yatırımımız insana yatırım ve nitelikli insana yatırım. Hepinizin bulunduğu yerden hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Destekler için de teşekkür ediyorum. Herkesin heyecan ortaklığıyla güzel bir proje gerçekleşmiş oldu. Buradaki şartları müsait olan herkesi de Bozüyük temel atma törenine bekliyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

 Konuşmanın ardından Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı sona erdi.

 

Son Güncelleme: 17.10.2014 06:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle