ÖDEMELER ERTELENDİ

SGK, hafta sonuna denk gelen prim ödemelerinin son günü nedeniyle bir son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya göre, son ödeme tarihi 2822022 olan 2022 Ocak ayına ilişkin cari ay prim borçlarının son ödeme tarihi 332022 tarihi gün sonuna kadar uzatıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
01 Mart 2022 Salı 10:49
612 Okunma
ÖDEMELER ERTELENDİ

SGK, hafta sonuna denk gelen prim ödemelerinin son günü nedeniyle bir son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya göre, son ödeme tarihi 2822022 olan 2022Ocak ayına ilişkin cari ay prim borçlarının son ödeme tarihi 332022 tarihi gün sonuna kadar uzatıldı.

Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

SGK pirim borçları ertelendi mi?
"2022 Ocak ayına ilişkin gerek Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin gerekse Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin yasal verilme süresinin son günü olan 2622022 tarihinin hafta sonuna denk gelmesi ve belge verme son günü ile oluşan tahakkukların yasal ödeme sürelerinin aynı günde birleşmesi nedeniyle işverenlerimizin mağduriyetlerini önleme kararı aldı.

Bu amaçla son ödeme tarihi 2822022 olan 2022Ocak ayına ilişkin cari ay prim borçlarının son ödeme tarihi 332022 tarihi gün sonuna kadar uzatıldıBu tarihe kadar yapılacak ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır. İşverenlerimizin sigorta prim teşvik ve desteklerinden yararlanmaya devam edebilmeleri, süresinde ödenmeyen primler nedeniyle gecikme cezası ve gecikme zammına maruz kalmamaları açısından belirtilen tarihe kadar ilgili borçlarını ödemeleri önem arz etmektedir.

Diğer taraftan, borçları çeşitli kanunlar uyarınca taksitlendirilen işverenlerimizin taksit son ödeme tarihlerinde herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. Ödemelerin ödeme planlarındaki tarihler baz alınarak yapılması gerekmektedir. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."

KAYNAK: Yenişafak

Son Güncelleme: 01.03.2022 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle