AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve İl Özel İdaresi ekipleri ile Belediye arasında anlaşmazlığa yol açan Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve geçtiğimiz yıllarda Bilecik Belediyesine tahsis edilen Seyir Terası olarak bilinen Pelitözü Gölpark’taki yel değirmeni tesisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

24 Haziran 2020 Çarşamba 17:53
1644 Okunma
AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

  AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve İl Özel İdaresi ekipleri ile Belediye arasında anlaşmazlığa yol açan Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve geçtiğimiz yıllarda Bilecik Belediyesine tahsis edilen Seyir Terası olarak bilinen Pelitözü Gölpark’taki yel değirmeni tesisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 “BİZİM DÖNEMİMİZDE HİÇ KULLANILMADI”

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı yaptığı açıklamada, "Biz göledi aldığımızda alana ait olan bütün kayıtları inceledik. Bu yerin ormanlık alana ait olduğunu gördüğümüzde ise o alanı kiralama dışına çıkardık. İlgili şahısa o dönem bu durumu izah ederek alanı kiralama dışına çıkardığımızı söyledik. Yapılan bir yapı olduğu içinde bu alanın bir figür olarak kalmasını söyledik. Bizim dönemimizde o alan belediyeye geçtikten sonra hiç kullanılmadı ve kiraya da verilmedi. Restoran bölümünden de ayrıştırılmış bir alan haline getirdik" dedi.

“BELEDİYE İLE İL ÖZEL İDARESİ ARASINDA Kİ İLİŞKİ BİR KİRA İLİŞKİSİ DEĞİL, BİR TAHSİS İŞLEMİDİR"

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı yaptığı açıklamada, "Başlangıçta da geçici bir nitelikte yapılan, kalıcı olmayan ve gelir getirmeyen sadece figürsel bir iş olduğu için o dönemlerde orman işletmeye verildi. Yeni Belediye döneminde ise o alan müstakil olarak kiraya çıkarıldı. O alanda geniş kapsamlı bir çalışma başlayınca ise Orman İşletme Müdürlüğü o alanın kendisine ait olduğunu ifade etti. Belediye ise o alanın muhatabının kendisi olduğunu iddia ediyor, Belediye ile İl Özel İdaresi arasında ki ilişki bir kira ilişkisi değil, bir tahsis işlemidir " dedi.

“İZİN OLMADAN YAPI YAPILMA HAKKI YOK”

Nedir bu tahsis işlemi, kuralları ben belirlerim kullanımını sana bırakırım demek mülkiyetin sahibi İl Özel İdaresidir. Sözleşmemizde belirtildiği gibi İl Özel İdaresi’nin izni olmadan o alana yapı ve işlem yapılma hakkı yok. Belediye sözleşmeyi de okumuyor sanırım, Belediye orada  İl Özel İdaresi’nin tasarrufu ve yahut izni ile iş veya işlem yapabilir. Dolayısıyla o alanda Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi’ne sizin buraya yıkmanız gerekiyor dediği an, o sorumluluk İl Özel İdaresi’ne geçer. Çıplak ve giydirilmiş mülkün sahibi İl Özel İdaresi olduğu için, İl Özel İdaresi orayı yıkar. Belediyenin o alanı, orman olan bir alanı mülkiyet edinme hakkı var mı? Gelir elde etme hakkı var mı? Yapısal bir işlem yaparak ruhsat alma hakkı var mı?" dedi.

"SGK’YA BİZZAT SORDUM KAYDI YOK"

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Belediye iştiraki olan Kayı A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’ya yüklendi. Yağcı, "Danışman denilen arkadaş hangi sıfatla oraya gidiyor.  Devlet memurunun karşısında duracak kişinin yetkili kişi olması gerekir. Yetkisi olmayan kişiler o alana gidiyor. Danışman denilen arkadaş hangi sıfat ile oraya gidiyor? Bir göstersinler bakalım, Belediye Başkan Yardımcısı mı, müdür mü?. Kendisi için şirket müdürü deniliyor, fakat SGK kaydı görünmüyor. SGK’ya bizzat sordum kaydı yok. Eli cebinde, orada bulunan yetkililere afra tafra yapmasını ben anlayamadım.  Benim devlet memurumun karşısında duracak kişi yetkili adamdır. Devlet memurlarımızda ona göre işlem yaparlar herhalde, öyle bir şey olmaz. Başkan bey eğer o kişiye aşırı yetki veriyorsa ve ikinci adam o ise, Başkan Yardımcısı yapsın çıkarsın meydana o zaman" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERSelimyağcı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle