MOTORİNE YENİ İNDİRİM

Petrol fiyatlarında haftanın ilk işlem gününde görülen düşüş devam ediyor. Hal böyle olunca yaşanan bu düşüş ivmesi Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
31 Mart 2022 Perşembe 11:27
973 Okunma
MOTORİNE YENİ İNDİRİM

Petrol fiyatlarında haftanın ilk işlem gününde görülen düşüş devam ediyor. Hal böyle olunca yaşanan bu düşüş ivmesi Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyor.

Petrolde ABD'nin stratejik petrol rezervleriyle ilgili hamleye hazırlandığı haberi aşağı yönlü bir hareket yarattı. ABD ham petrolü yüzde 5'i aşan düşüşle 102 doların altını görürken, Brent petrol de yüzde 5'e varan gerilemeyle 105 doları gördü. Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş enerji fiyatlarının yükselmesine yol açarken, ülkeler de enerji fiyatlarının enflasyona etkisini sınırlamak için farklı yöntemleri devreye alıyor. Bloomberg'in haberine göre ABD'de Biden yönetimi de bu kapsamda ülkenin stratejik petrol rezervlerini daha çok kullanmaya hazırlanıyor. Buna göre ABD yönetimi petrol rezervlerinden günde 1 milyon varili piyasaya sunmayı planlıyor. Söz konusu hamlenin aylar sürmesi öngörülürken, Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre toplamda piyasaya sunulan petrol miktarının 180 milyon varil olması hedefleniyor.

Petroldeki düşüş ivmesi akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyor

Uluslararası ürün fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından motorine bir indirim daha yapıldı. Motorin fiyatlarına 31 Mart tarihinden geçerli olmak üzere 88 kuruşluk indirim geldi.

İstanbul'da motorinin litre fiyatı 31 Mart itibariyle 88 kuruş indirimle 21,24 TL'ye geriledi.

Motorinde ikinci indirim

Motorin fiyatlarında 30 Mart tarihinde de indirim gerçekleştirilmişti. Son 2 günde yapılan fiyat düzeltmeleriyle motorin fiyatlarında 2,43 TL'lik indirim yapılmış oldu.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle