KAMU İŞÇİLERİ DİKKAT!

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
28 Nisan 2023 Cuma 11:17
29 Okunma
KAMU İŞÇİLERİ DİKKAT!

Kamudaki 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce imzalanması bekleniyor.

13 BİN LİRA CİVARINDA BAĞLANIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM’

Ekonomist Muhammet Bayram milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Burada ben yine 12 bin lira ile 15 bin TL arasında bir rakamla pazarlığın sonuçlanacağını düşünüyorum. 13 bin lira civarında bir taban ücret bağlanır diye düşünüyorum.Bu işçilerin doğal hakkı, ben zam kararına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdeli bir haber vereceğini ve işçi tarafının memnun olacağını düşünüyorum.

SOSYAL YARDIM TALEBİ KARŞILANIR MI?

Kamu işçilerinin sosyal yardım talebinin karşılıksız kalmayacağını düşünüyorum. Memur-Sen Genel Kurulu’nda 1 Mayıs’ta zammın ve sosyal yardım talebinin nihayete erdirileceğini düşünüyorum.

1 MAYIS'TAN ÖNCE ZAM ORANININ KESİNLEŞMESİ BEKLENİYIOR

İşçi tarafı, aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi, ardından tüm ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi ve daha sonra birinci altı ay için yüzde 45 zam yapılması yönündeki ısrarını sürdürürken, hükümetten gelecek yeni teklifi de beklemeye başladı.Bu kapsamda, hükümetin yeni bir teklif için hazırlıklarını sürdürdüğü öğrenilirken, görüşmelerin hafta içi hareketlenmesi ve sözleşmenin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce imzalanması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle