ALTINDA FİYAT TAVAN YAPTI

Altın fiyatlarında sert yükselişler görülmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün ons altın 2078 dolar seviyesinin üzerine çıkarak 1.5 yılın zirvesine ulaştı. Bu durum yurt içinde gram altının da sert yükselmesinde etkili oldu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Mart 2022 Çarşamba 10:15
491 Okunma
ALTINDA FİYAT TAVAN YAPTI

Altın fiyatlarında sert yükselişler görülmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün ons altın 2078 dolar seviyesinin üzerine çıkarak 1.5 yılın zirvesine ulaştı. Bu durum yurt içinde gram altının da sert yükselmesinde etkili oldu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali jeopolitik risklerin tırmanışa geçmesinde etkili olurken, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri başta olmak üzere birçok devletin Rusya’ya yönelik yaptırım kararlarını açıklaması altın fiyatlarının ralli yapmasına neden oldu. Geçtiğimiz gün ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’ya yönelik yaptırım kararını açıkladı. Biden, Ukrayna işgali sebebiyle Rusya’dan enerji ithalatını yasakladığını duyurdu. ABD, petrol ithalatının yüzde 10’unu Rusya’dan karşılarken, ambargo ile birlikte başka devletlerle görüşme yaptığı belirtiliyor. ABD’nin Rusya’dan gelen petrolün alternatifi olarak Venezuela ile görüşme gerçekleştirdiği kaydediliyor.

Ons altinin fiyati sert yükseldi

ABD’nin Rusya’dan enerji ithalatını yasaklamasının ardından ons altın fiyatında sert hareketler görüldü. Geçtiğimiz güne 2001 dolardan başlayan ons altın 2078 dolar seviyesinin üzerine kadar çıkarak 1.5 yılın zirvesine ulaştı. Ons altın günlük bazda yüzde 4’ten fazla değer kazandı.

Ons altın bugüne 2 bin 51 dolardan başladıktan sonra şu dakikalarda 2 bin 61 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2 bin 43 dolar, en yüksek ise 2 bin 68 dolar seviyeleri görüldü. Ons altın en son 2020 yılı Ağustos ayında 2 bin 121 dolar seviyesini görerek zirveye ulaşmıştı. Pandeminin getirdiği kısıtlamalar küresel ticarete darbe vururken, bu durum güvenli liman altın alımlarını hızlandırmıştı.

Gram altın yüzde 5’e yakın prim yaptı

Yurt içinde ise gram altın fiyatı ons altındaki yukarı yönlü hareketin etkisiyle dün sert yükseliş kaydetti. Geçtiğimiz güne 924 liradan başlayan gram altın, ons altının 1.5 yılın zirvesine çıkmasıyla birlikte 968 liraya kadar yükseldi. Gram altın günlük bazda yüzde 5’e yakın değer kazandı. Bugüne 952 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda 962 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 949 lira, en yüksek ise 962 lira seviyeleri görüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle